2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Teljes sebességgel haladt, amikor kisiklott

,

2013. július 7., vasárnap 16:00, frissítve: vasárnap 20:29

Nyersolajat szállító vonat siklott ki egy kanadai kisváros központjában. Lakóházak tucatjai semmisültek meg, eddig három halálos áldozatról tudni, de több mint 80 embert még keresnek.

Nyersolajat szállító vonat siklott ki egy kanadai kisváros központjában Québec tartományban. A szerelvény több tartálykocsija felrobbant, a tűzben több tucat lakóház semmisült meg. Az eddigi hírek szerint három ember halt meg, sokan megsebesültek, több mint 80 embert pedig eltűntként tartanak nyilván.

Hatalmas lángok a kanadai kisváros központjában szombat délután – a hatezer fős településen azután tört ki a tűzvész, hogy a belvárosban kisiklott egy nyersolajat szállító tehervonat.

„Lehetett látni, ahogy jön a vonat, de olyan gyorsan jött, hogy nem is lehetett átlátni a vagonok között. Aztán egyszer csak azt láttam, hogy az egyik vagon felemelkedik, szikrázik, aztán elém repült. Ekkor megfordultam, és elkezdtem futni” – számolt be a történtekről egy szemtanú.

A vezető nélküli szerelvény hetvenkét vagonból állt, ezek közül legalább négy felrobbant. Az ezt követő tűzben mintegy harminc ház megsemmisült. A lakosság harmadát kitelepítették a tűz miatt. A lángok megfékezésére az Egyesült Államokból is érkeztek tűzoltók a kanadai kisvárosba. A számos porrá égett épület között egy bár is volt, amelyben legkevesebb ötven ember tartózkodott a baleset idején.

„Hatalmas tűzlabdák voltak a kávézó felett. Átugrottunk a korláton, átszaladtunk az utcán, de az egész utca lángolt, olyan volt, mint egy tűzfolyó” – emlékezett vissza egy helyi lakos.

A tragédiát a kanadai miniszterelnök sokkolónak és pusztítónak nevezte: „Minden kanadaihoz hasonlóan, a gondolataim és imáim a kisváros lakóival vannak. Nyilvánvaló, hogy emberi élet is elveszett, de egyelőre még nem tudjuk pontosan a károk nagyságát” – nyilatkozta Stephen Harper miniszterelnök.

Helyszíni beszámolók szerint a tűzoltóknak tíz órával a baleset után sem sikerült teljesen eloltaniuk a tüzet. Azt is vizsgálják még, hogy miért siklott ki a vonat, amely teljes sebességgel haladva érte el a belvárost.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!