2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

A devizahiteles-mentőcsomagról tárgyalnak

2013. augusztus 27., kedd 09:16, frissítve: kedd 12:22

Kedden tárgyal a kormány a bankszövetséggel a devizahiteles-mentőcsomagról. Közben a fővárosban ismét tüntetnek az adósok kártalanításáért.

Kedden tárgyal a kormány a Magyar Bankszövetséggel a devizahiteles-mentőcsomagról. Az adósok megsegítésére számos terv készült már, a legtöbb – különböző konstrukcióban – a devizában felvett hitelek forintosítását javasolja.

A Magyar Nemzeti Bank egyik tanulmánya szerint megoldás lehet, egy gyűjtőszámla nélküli árfolyamgát bevezetésre. E szerint a bankok nem csak a rögzített és a tényleges árfolyam különbözetének kamatát engednék el, hanem a tőketartozást is. A kedvezményes törlesztésre pedig nem öt évet adnának, hanem a hitel futamidejének teljes hátralévő részére kiterjesztené az árfolyamgátat. Ez évi 30-40 milliárd forintba kerülne. Az egyelőre egyik megoldás esetében sem tisztázott, hogy mekkora terhet vállalna magára az állam és mekkorát a bankok.

Tiltakoznak

A fővárosi Nagykörúton tiltakozik egy csoport a devizahitelesek kártalanításáért. A húsz-harminc tüntető reggel hétkor kezdte a demonstrációt: különböző feliratokat ragasztottak egy bankfiók ablakára. Azt tervezik, hogy délig minden bank előtt megállnak majd a körúton. A forgalmat egyelőre nem akadályozzák, csak a menetet biztosító rendőrautók okoznak kisebb torlódást. A szervezők között van a Koppány Csoport, valamint a Nem adom a házamat mozgalom.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!