2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Tábornokper: kihallgatások majd októbertől

2014. június 16., hétfő 17:21, frissítve: hétfő 11:20

Októberben kezdi a tábornokper vádlottainak kihallgatását a Debreceni Törvényszék. A korrupciós ügy megismételt eljárása a vádirat ismertetésével kezdődött meg.

A Debreceni Törvényszéken álltak újra bíróság elé a tábornokper vádlottai. Többségüket tavaly februárban felmentették Kaposváron, de az ügyészség fellebbezett. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla úgy döntött, hogy a büntetőpert újra kell kezdeni. „A másodfokú bíróság más álláspontra helyezkedett, és gyakorlatilag az ő álláspontja az volt, hogy megalapozatlannak tekintette az elsőfokú bíróság felmentő rendelkezéseit” – közölte Nagy László ezredes, hadbíró.

Az ügyészség szerint a vádlottak a szocialista kormányok idején pénzt szedtek be azoktól a cégektől, amelyek honvédségi megbízásokat nyertek el. A vád szerint a korrupciós pénzből megvették azoknak a hallgatását, akik tudomást szereztek a piszkos ügyletekről, és azokat is, akiknek az együttműködésére szükség volt. A bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetési ügynek 17 vádlottja van, egyikük a Honvédelmi Minisztérium korábbi közigazgatási államtitkára, Fapál László.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!