2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Sztrájkkal fenyegetőzik a Liga

2014. december 15., hétfő 17:15, frissítve: kedd 07:41

Országos demonstrációval tiltakozott a Liga szakszervezeti szövetség a jövő évi költségvetés, a 2015-ös adóváltozások, valamint a dohánykereskedelem átalakításának terve ellen. Több helyszínen olyan furgonokkal érkeztek a tiltakozók a félpályás útlezárásra, amelyeken dohánygyárak vagy dohánynagykereskedők reklámfeliratai voltak láthatók. Ha a kormány nem enged, a Liga sztrájkot hirdet.

A Liga Szakszervezetek félpályás forgalomlassító demonstrációja után kilométeres dugó alakult ki az M3-as autópályán, valamint Budapest több pontján a reggeli csúcsforgalomban.

Az érdekvédők a főváros mellett hatvan vidéki településen tiltakoztak a korkedvezményes nyugdíj eltörlése és a béren kívüli juttatások közterhének emelése ellen. „Ha nem lesz eredmény, akkor újabb félpályás demonstrációra kerül sor. Hogyha nem tudnak megegyezni a tárgyalásokon, akár sztrájk is lehetséges” – mondta a debreceni tüntetés egyik szervezője.

A dohányipari dolgozók is tüntettek

A dohányipari dolgozók a Margit híd és a Lánchíd között zárták le a budai alsó rakparton a fél útsávot. A dohánykereskedelem átalakítása ellen tüntettek, a kormány a nagykereskedők és a trafikok közé központi ellátót ékelne. A dohányboltok a jövőben nagykereskedőkkel nem szerződhetnek, az árut csak a központi elosztóból szerezhetik be. „Jelenleg a Magyarországon működő dohányvállalatoknál körülbelül ezerkétszáz ember dolgozik értékesítésben és logisztikában, tehát becsléseink szerint nagyjából ennyi munkahely szűnne meg, hogyha az állami központi dohányelosztó létrejönne” – mondta Csizmadia Lajos, a Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezetének szóvivője.

A dohányipari dolgozók később a parlament elé vonultak, ahol családi fotókkal ellátott csokoládékat szerettek volna átadni a kormánypárti képviselőknek. Az édességet végül egy ellenzéki politikus, Varju László, a Gyurcsány-párt képviselője vette át tőlük.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!