2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Híradó 12:00

Szivós felépülhet és visszatérhet a medencébe

2014. április 5., szombat 19:33, frissítve: kedd 10:29

Teljesen felépülhet és visszatérhet a medencébe a szívkatéterezésen átesett Szivós Márton, de még nem tudni, mikor. A Vasas-Szeged vízilabda bajnokin mellkasi fájdalmakra panaszkodó világbajnok pólósnál kezdődő infarktust diagnosztizáltak a városmajori szív- és érgyógyászati klinikán. Szivóst éjszaka megműtötték, állapota stabil, de a következő hetekben további vizsgálatok várnak rá.

Szivós Márton gólt dobott pénteken este a Vasas-Szeged rangadón, amelyet a világbajnok játékos csapata nyert meg 10–9-re, a többi közt Szivós három találatának köszönhetően. Szivós a mérkőzés vége előtt 3 perccel lett rosszul, mellkasi fájdalmakra panaszkodott és kijött a medencéből. Az orvosi ellátás ellenére sem enyhült a szúró fájdalma, ezért kórházba szállították.

A 32 éves Szivós Mártonnak kezdődő infarktusa volt, szívkatéteres műtétet hajtottak végre rajta, állapota stabil, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika intenzív osztályán kezelik. Az orvosai szerint teljesen felépülhet, a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült ugyanis megelőzni a nagyobb bajt, hogy egy vérrög érelzáródást okozzon.

Szivóst elsők között látogatta meg a kórházban barátja és korábbi csapattársa, Bárány Attila. A bajnoki címvédő Egri vízilabdaklub ügyvezető elnöke azt mondta: a sportoló jókedvűen fogadta. „Már kifejezetten jó kedve volt, már délután is beszéltünk, és akkor is már ő is úgy látta, hogy túl van a dolgokon. Nyilván aki először hallotta a hírt, így én is nagyon-nagyon megijedtünk. De utána kiderült, nem akkora a baj, mint amilyennek elsőre tűnt. Azt gondolom, ez már a Marcira is realizálódott, és bízva állunk a jövő elé” – közölte Bárány Attila.

A 36 éves Bárány saját esetéről is beszélt, a Honvéd és az Eger egykori játékosa ugyanis 2010-ben infarktus miatt volt kénytelen abbahagyni az aktív játékot. „Most ő ugyanabban a kórházban fekszik, mint én négy éve. De én úgy gondolom, hogy most már kiderült, hogy nem lesz maradandó sérülés, most már tényleg arról lehet beszélni, hogy minél hamarabb felépüljön és egészséges életet tudjon élni” – mondta az ügyvezető.

Szivóson hat hét múlva végeznek majd további vizsgálatokat, CT-t és MR-t is, akkor derül majd ki, milyen hamar térhet vissza a medencébe, ha úgy dönt, hogy folytatja pályafutását.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!