2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Bercsenyi ejtőernyős huszárok 03:00

Szíria Izraelen torolja meg a nyugati csapást?

2013. augusztus 29., csütörtök 17:30, frissítve: péntek 22:12

Gázálarcokat osztanak Törökországban és Jeruzsálemben, mert attól tartanak, hogy Szíria a feltételezett nyugati csapást Izraelen torolja meg. A különleges védőfelszerelést az izraeli kormány ingyen bocsátja az izraeli állampolgárok rendelkezésére. Simon Peresz izraeli államfő bejelentette, hogy a legkeményebben megtorolnak mindenféle szíriai támadást.

Háromszáz százalékkal megnövekedett a gázálarcot igénylők száma Izraelben az után, hogy a televíziók bemutatták a szíriai vegyifegyver-támadás áldozatairól szóló beszámolókat. Az izraeli katonai rádió közölte, hogy az igénylők számának növekedése miatt meghosszabbítják az ellátóhelyek nyitvatartási idejét, de új központokat nem létesítenek. Néhány elosztóhelyen tumultuózus jelenetek alakultak ki, mert kiderült, hogy nincs elegendő védőfelszerelés a lakossági igények kielégítésére. A hadserege ezért arra kötelezte az izraeli állampolgársággal nem rendelkező személyeket, hogy pénzért vásárolják meg a gázálarcokat.


Az izraeli elnök jeruzsálemi rendőrökkel találkozva kijelentette, hogy Izrael minden rendelkezésére álló eszközzel visszavág, ha bármilyen szíriai támadás éri. Simon Peresz azzal igyekezett megnyugtatni honfitársait, hogy Izraelnek erős és ütőképes hadserege van. Az izraeli államfő szerint emberiesség elleni bűncselekmény történt Szíriában, ezért nem csoda, hogy a világ felelősségteljes része válaszolni kíván az ottani eseményekre, amelyek semmiképpen sem számítanak egy ország belügyének.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!