2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Róma - Cinecitta magyarul 23:15

Színpadra lépnek a pártvezetők is március 15-e alkalmából

2014. március 15., szombat 10:00, frissítve: szombat 11:55

Országszerte és a határon túl is megemlékezéseket tartanak ma az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából.

Budapesten a megújult Kossuth téren ünnepélyesen felvonták a nemzeti lobogót. A zászlófelvonás előtt az Országgyűlés elnöke arról beszélt: az Országház és a Kossuth tér 2010 óta tartó újjáépítése a magyar állam újjáépítésének a jelképe is. Kövér László úgy fogalmazott: az elmúlt négy évben a rájuk bízott munka javát az országban és a téren is elvégezték.

A március 15-i megemlékezéssorozat később a Múzeumkertben folytatódik, ahol beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök is. Az ünnepi menet innen a budai Várba vonul, ahol egész nap családi programokkal várják az érdeklődőket. A baloldali és liberális ellenzék délután tart kormányváltó tüntetést a Szabad sajtó úton. A demonstráción mind az öt szövetséges ellenzéki párt vezetője felszólal. A Jobbik 15 órától tart nagygyűlést a Deák téren, az LMP társelnöke, Schiffer András pedig 10 órától mond ünnepi beszédet a Pilvaxban.

Orbán Viktor beszédét 10.30 után élőben közvetíti a Hír Televízió.

Az ünnepi eseményeket idén is az operatív törzs felügyeli, amelyben a többi között a rendőrség, a meteorológiai szolgálat, a mentők és katasztrófavédelem képviselői dolgoznak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!