2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Széles körű vizsgálat a koraszülött-halálozások miatt

2013. augusztus 14., szerda 08:33, frissítve: szerda 17:46

Széles körű szakmai vizsgálatot indít a miskolci koraszülött-halálozások miatt a térségben az egészségügyi államtitkárság. Vizsgálják majd a terhesgondozást és a csecsemőgondozást is, a városban ugyanis nagyon magas a koraszülések aránya – 11 százalék.

Eddig nem találtak összefüggést a 8 koraszülött halála között. A Magyar Nemzet ugyanakkor úgy tudja: valamennyi újszülöttnek gyulladás volt a testében. A lap szerint volt köztük olyan aki hét hónapja született és súlya nem érte el a 700 grammot. Négy csecsemőnél már tudják a halál okát, de ezt egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Az azonban még nem zárható ki, hogy fertőzés történt, mint ahogy az sem, hogy a koraszülött osztályon nemrég befejeződött felújításnak lehet szerepe a történtekben. Az egészségügyi államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában hangsúlyozta, hogy a halálesetek miatt megelőző intézkedéseket léptettek életbe.


„Ilyen esetben az első és legfontosabb, hogy megelőzzük a további előfordulást. Az életbe léptetett extra, illetve megelőző intézkedések jól működnek, és nem volt szükséges az osztály bezárása. Meg kell találni az okot, ha ez emberi mulasztáshoz köthető, akkor értelemszerűen a felelőst is meg kell találni. Legelső sorban arra koncentrálunk, hogy megelőzzük, hogy folytatódjanak a halálesetek” – mondta az üggyel kapcsoltban Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!