2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Százezrek hallgatták a humorista kampánybeszédét

2013. február 23., szombat 12:28, frissítve: vasárnap 12:10

Szoros eredményt jósolnak az elemzők a vasárnap kezdődő olaszországi parlamenti választáson. A legesélyesebbnek a baloldali szövetséget tartják, míg a Silvio Berlusconi vezette jobbközép erő a második helyre futhat be. A végeredménybe Mario Monti pártja, és a humoristából lett politikus, Beppe Grillo mozgalma is beleszólhat.

Több százezren voltak kíváncsiak Beppe Grillo utolsó kampánybeszédére Rómában. A humoristából lett vezető a politikából kiábrándult tömegeket szólítja meg rendszerellenes üzenetével.

„Egy újabb fázisba értünk, ami hihetetlen – fogalmazott Beppe Grillo. – Még én is megváltoztam. Most már nem csak egy mozgalom vagyunk, hanem egy közösség” – mondta a politikus.

Bár az elmúlt két hétben már nem közöltek közvélemény-kutatási eredményeket, a kiszivárgott adatok szerint Silvio Berlusconi ledolgozta hátrányát és megközelítette baloldali riválisát. Berlusconi eltörölné a szakértői kormány által bevezetett adókat. Szerinte Mario Monti kormányát Németország irányítja, a komikus vezette ötcsillagos mozgalmat pedig a baloldal előretolt bástyájának tartja.

„Grillo a politikából kiábrándult tömegekhez beszél és azt mondja nekik, leromboljuk a politikai osztályt – fogalmazott Berlusconni. – De ő nem fog hazaküldeni egyetlen politikust sem, viszont az emberei a parlamentben hatalomra juttattják majd Bersanit és Vendolát” – mondta a korábbi miniszterelnök.

A legutóbbi felmérés szerint a baloldali pártszövetség harmincnégy, míg Mario Monti centrista pártja 16 százalékra számíthat.

„Mi lenne Olaszországból, a kormányzás és a változás gondolata nélkül? – tette föl a kérdést Pier Luihi Bersani. – A kormányzás nélküli változást tiltakozásnak hívják, a változás nélküli kormányzás pedig haszontalan dolog” – mondta a baloldal vezetője.

Elemzők szerint a nemzetközi pénzpiacok és az unió is tart Berlusconi sikerétől. A szavazást vasárnap és hétfőn tartják, az első hivatalos eredmények keddre várhatók.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!