2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Százezer tüntető a miniszterelnöki hivatalnál

2013. december 9., hétfő 10:57, frissítve: szerda 10:19

Feloszlatta a parlamentet a thai miniszterelnök, ennek ellenére mintegy százezer tüntető tovább demonstrált Bangkok utcáin. Az alkotmány szerint 45-60 napon belül előre hozott választásokat kell tartani, de az ellenzék szerint a voksolást elcsalnák a kormánypártiak.

Továbbra is tízezrek tüntetnek Bangkok utcáin. A miniszterelnök lemondását követelik, annak ellenére, hogy Sinavatra feloszlatta a parlamentet és előre hozott választást javasolt. Az alkotmány szerint emiatt 45-60 napon belül előre hozott választásokat kell tartani. A tüntetések vezetői egyáltalán nem akarnak választásokat, úgy vélik, hogy azok a jelenlegi szabályok miatt könnyen manipulálhatók.

A demonstrálók vezetői inkább azt akarják, hogy a király állítson népi tanácsot a kormány helyett a nemzet bölcseiből. A kormányfő elvetette, mert szerinte a javaslat alkotmányellenes és nem demokratikus. Thaiföldön november vége óta tízezrek demonstrálnak, hogy megdöntsék Jinglak Sinavatra miniszterelnököt és kormányát, mivel az szerintük valójában a kormányfő korrupcióval vádolt bátyja irányít külföldről.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!