2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Egyénileg bírálják el az iskolaigazgatók fizetését

2013. augusztus 27., kedd 10:06, frissítve: kedd 11:06

Egyénileg bírálják el az iskolaigazgatók fizetését – jelentette be a közoktatási államtitkár. A parlament kedden szavaz a pedagógusbér-emelés kiterjesztéséről.

A módosító javaslat szerint a szakmai háttérintézmények és a gyermekvédelmi intézmények pedagógus végzettségű dolgozói is megkapják szeptembertől a magasabb fizetést. A képviselők a napirend előtti felszólalások után előbb a módosító javaslatokról döntenek, majd a zárószavazást is megtartják.

Az emberi erőforrások minisztere szerint az indítvány elfogadásával elkerülhető lesz a bérfeszültség a különböző intézményekben dolgozó pedagógusok között. Az életpályamodell bevezetése idén 32 milliárd, jövőre pedig 153 milliárd forintba kerül.

Az életpályamodell bevezetése idén 32 milliárd, jövőre pedig 153 milliárd forintba kerül. A közoktatási államtitkár szerint mindenkinek több tízezer forinttal nő majd a fizetése, az iskolaigazgatók béremelését pedig egyénileg bírálják majd el.

„Minden egyes pedagógus 5 számjegyű számnak megfelelő fizetésemelést kap, 30-80 ezer forint között – mondta Hoffmann Rózsa. – Az intézményvezetők esetében a béremelést nem tudjuk átvállalni, hiszen 600-700 és alkalmanként 800 ezer és afölötti forintos bruttó fizetést nem tudunk befagyasztani, ezért egyedi vizsgálat alá veszünk minden ügyet, és minden egyes jogos kompenzációt megoldunk” – tette hozz a közoktatási államtitkár.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!