2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Szándékos emberöléssel vádolták meg Pistoriust

2013. február 19., kedd 14:31, frissítve: szerda 10:34

Szándékos emberöléssel vádolta meg a pretoriai bíróság Oscar Pistoriust. A védelem szerint nem előre megfontolt gyilkosság történt. A meghallgatással egy időben megkezdődött az áldozat temetése Port Elisabethben.

Dél-afrikai jogvédők tüntettek azért, hogy a gyilkossággal vádolt Oscar Pistorius továbbra is őrizetben maradjon. „Arra kérjük az igazságszolgáltatást, hogy egy ilyen súlyos ügyben vádolt személy maradjon előzetesben, amíg be nem bizonyítják ártatlanságát. Nem azt mondjuk, hogy bűnös, csak azt, hogy senki sincs itt, aki elmondja Reeva történetét” – mondta egy demonstráló.

A teremben az ügyészség ismertette a bizonyítékokat, barátnője szándékos megölésével vádolják a paralimpiai sprintert, aki sírva fakadt. Pistorius ügyvédje azt elismerte, hogy a férfi a fürdőszobaajtón keresztül lelőtte a barátnőjét, de szerinte nem szándékos gyilkosság történt. Ezen múlik, hogy hány évet kap az atléta. Ha előre megfontolt emberölés miatt ítélik el, akár életfogytiglani börtönbüntetés is várhat rá.

Közben a vádemeléssel egy egy időben Port Elizabethben az áldozat temetésére készültek. A Hír TV által bemutatott képeken Reeva Steenkamp koporsóját a hamvasztásra vitték. A város lakói még mindig értetlenül állnak a történtek előtt.

Sajtóértesülés szerint az olimpiák történetének első művégtagokkal versenyző atlétája féltékenységből végezhetett modell barátnőjével, miután a nő sms-t kapott volt barátjától.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!