2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Vezércikk 04:00

Szakadékba zuhant egy turistabusz Montenegróban

2013. június 24., hétfő 07:24, frissítve: hétfő 20:48

Szakadékba zuhant egy román turistákat szállító busz Montenegróban. A balesetben 18 utas életét vesztette, és legkevesebb 30-an megsérültek. Az ukrán rendszámú jármű egy hídon csúszott meg, és negyven métert zuhant.

A busz a Moraka folyó feletti híd szalagkorlátját szakította át, harminc kilométerre a fővárostól, Podgoricától. Az ukrán rendszámú jármű egy ötvenfős turistacsoportot szállított, a román nyugdíjasok a vakációjukat töltötték az országban. Sokan nem élték túl a negyvenméteres zuhanást, többeket súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Sajtóhírek szerint a sérültek között van egy kisgyerek is, aki a hídon állt a baleset idején. A baleset körülményeit még vizsgálják, egyelőre csak azt tudni, hogy a busz a vizes úton csúszott meg, a szerencsétlenség idején ugyanis vihar tombolt a környéken. Egy túlélő szerint gyorshajtás miatt zuhant szakadékba a busz.

Montenegró szűk, kanyargós útszakaszain rendszeresek a balesetek, de a balkáni ország belügyminisztere szerint ilyen súlyos szerencsétlenség ritkán fordul elő. A román nagykövet meglátogatta a sérülteket a podgoricai kórházban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!