2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 14:05

Surján hivatalos eljárást kezdeményezett Reding ellen

2013. június 19., szerda 13:20, frissítve: szerda 19:36

Az Európai Unió legnagyobb botránya lehet Viviane Reding hazánk ellen indított lejárató kampánya – Surján László szerint.

Az Európai Parlament magyar alelnöke hivatalos eljárást kezdeményezett az ügyben. Az Európai Bizottság alelnöke egy zárt körű konferencián arról beszélt, hogy az Orbán-kormány lejáratásához segítséget ígértek neki Amerikából pénzelt magyarországi szervezetek. Reding állítólag azt is mondta: a jövő évi választásokkor ezek a csoportok igazolják majd, hogy például a szavazófülkékbe szerelt rejtett kamerával félemlítették meg a választókat.

Surján László a Lánchíd Rádiónak azt mondta: ha bebizonyosodik, hogy ez tényleg megtörtént, akkor Viviane Reding méltatlanná válik posztjára. A kereszténydemokrata politikus emlékeztetett: az uniós biztos eddig nem cáfolta a vádakat. „Van egy olyan szempont, ami sajnos arra utal, hogy a vád igaz. Mégpedig az, hogy a biztos asszonynak már kétszer lett volna alkalma, hogy cáfoljon. Harmadik napja van az asztalon a téma, és a cáfolat nem érkezett meg. Helyette olyan mondatok jöttek a szóvivőktől, amelyek a vád igazsága esetén maguk is váddá váltak, hiszen azt mondták, hogy az Európai Bizottságnak nem feladata, nem joga, nem lehetősége, hogy beavatkozzon egy tagállam belső választási rendszerébe” – nyilatkozta Surján László.

Együtt–PM: ez abszurd összeesküvés-elmélet

Abszurd összeesküvés-elméletnek nevezte a Bajnai Gordon-féle választási szövetség, hogy a volt miniszterelnök részt venne a Magyarország elleni brüsszeli lejárató kampányban. A Magyar Nemzet értesült úgy brüsszeli forrásból, hogy Viviane Reding a Bilderberg-csoport zárt körű konferenciáján azt állította: Bajnai Gordon segít majd tudatosítani, hogy a magyar emberek félnek, a választásokig pedig még intenzívebb médiakampányt folytatnak majd erről. A Hír Televíziónak eljuttatott levelében az Együtt–PM szövetség úgy reagált: Bajnai Gordon nem vett és nem vesz részt semmiféle, Magyarországot lejárató akcióban.

Paul Lendvai: A Bildelberg nem egy sötét szervezet

Nem egy sötét szervezet, hanem egy érdekes klub – így jellemezte a Bilderberg-konferenciát Paul Lendvai. A magyar származású osztrák újságíró a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta: háromszor is részt vett a tanácskozáson, ahol a legkülönbözőbb nemzetközi aktuális kérdésekről beszélgettek. A találkozókon politikusok mellett a világ jelentős üzletemberei is megjelentek, de Lendvai szerint a Bildelberggel nem tudnak nyomást gyakorolni a politikára.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!