2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Súlyosak a károk az árvíz miatt Ausztriában

2013. június 10., hétfő 10:43, frissítve: kedd 19:36

Ausztriában 6-ra nőtt az árvíz halálos áldozatainak a száma. Egy eddig eltűntként számon tartott fiatal nő holttestét találta meg egy járókelő a folyóban. Az áldozatot egy sárlavina sodorta el autójával, és csak a kocsi másik utasa tudott megmenekülni. Az áradások az Alpokban Salzburg, Tirol, Vorarlberg tartományban, illetve Felső- és Alsó Ausztriában okoztak súlyos károkat.

Az Elbán levonuló árhullám miatt 23 ezer embert kell kitelepíteni Magdeburgból. Szász-Anhalt tartomány fővárosában 40 kilométeres szakaszon tetőzik az ár. Ez várhatóan több napon keresztül rendkívüli megterhelésnek teszi ki a várost védő gátakat, ezért a folyó közeli negyedeket elővigyázatosságból kiürítik. Az Elba vízállása tegnap elérte a 750 centimétert, ez az átlagos vízállás három és félszerese.


Németország, Ausztria, Szlovákia, Lengyelország és Csehország területén több tízezer embert kellett kitelepíteni az Elba és mellékfolyóinak áradása miatt. A cseh kormány közben bejelentette, hogy több mint 5 milliárd koronát különítettek el a helyreállításokra. Ez azonban nem növeli majd a költségvetési hiányt, ezért nem lesz szükség különadó bevezetésére.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!