2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Hazahúzó 01:00

Suáreztől várja a csodát Uruguay

2014. június 19., csütörtök 18:33, frissítve: péntek 07:02

Uruguay és Anglia mérkőzésével folytatódnak a labdarúgó-világbajnokságon a D csoport küzdelmei. A dél-amerikaiak és angolok is győzelmi kényszerben lépnek pályára, miután az előző fordulóban mindkét válogatott kikapott. Éjféltől pedig a C csoportban Japán Görögországgal találkozik.

Luis Suáreztől várják a csodát Uruguay szurkolói. A dél-amerikai ország válogatottja első meccsén a Liverpool csatárát nélkülözve alulmaradt Costa Ricával szemben, ám az angolok elleni mérkőzésen már ott lehet a pályán a támadó.

– Suárez gyógyulása rendben zajlott, úgy tűnik, hogy a térde jól reagált az elvégzett kezelésekre és az edzésekre. Az elmúlt héten már együtt edzett a csapattal és teljes intenzitással végezte a gyakorlatokat. De az edzés természetesen nem mérkőzés. Jelenleg még nincs abban az állapotban, mint szezon közben a Premier League meccseken. Fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy így mennyire tud hasznára lenni a pályán a csapatnak. A tapasztalata biztosan sokat segítene – vélekedett Oscar Tabarez uruguayi szövetségi kapitány.

Az angolok szintén elveszítették az első meccsüket, igaz, közel sem olyan kilátástalan játékkal, mint Uruguay. Roy Hodgson együttese így bizakodottabban várhatja a találkozót, amelynek vesztese gyakorlatilag elkezdhet csomagolni.

– Roppant fontos találkozó előtt állunk, és biztos vagyok abban, hogy az ellenfél is így gondolja ezt. Nagyon sok forog kockán, mindkét együttes hasonló helyzetben van. Fontos szerep hárul majd a védelemre, hiszen mindkét válogatott inkább támadó focit játszik. Bízom a jó játékunkban és abban, hogy számunkra kedvező eredményt tudunk elérni – közölte Steven Gerrard angol válogatott labdarúgó.

A mérkőzés magyar idő szerint 21 órakor kezdődik Sao Paulóban.

Az éjszakai mérkőzést Natalban rendezik, ahol a C csoport pont nélküli csapatai játszanak. Japán az előző találkozón hiába vezetett Elefántcsontpart ellen, végül 2-1-re kikapott, míg a görögöknek esélyük sem volt Kolumbia ellen, és 3-0-s vereséggel hagyták el a pályát. A két együttes most egymás ellen javíthat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!