2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Moziklip

Következik:

Moziklip 20:10

Suarez duplázott, Anglia komoly bajban

2014. június 20., péntek 06:56, frissítve: péntek 16:06

A Premier Leauge gólkirálya okozta az angolok vesztét a foci-vb csütörtök esti rangadóján. Uruguay Luis Suarez duplájával verte Angliát. Kolumbia már a legjobb 16 között van, miután legyőzte Elefántcsontpartot, Japán és Görögország pedig ikszelt.

Kolumbia és Elefántcsontpart mérkőzésén a C csoportban két olyan válogatott találkozott Brazíliavárosban, amely az előző fordulóban egyaránt 3 pontot szerzett. A mérkőzés első félideje helyzeteket igen, gólt azonban nem hozott. Fordulás után a dél-amerikaiak törték meg a gólcsendet, amikor a 64. percben egy szöglet után James Rodriguez fejelt az elefántcsontparti kapuba. 6 perccel később megduplázta előnyét Kolumbia: egy labdaszerzés utáni gyors ellentámadás végén Quintero gurított a hálóba. Elefántcsontpart a 74. percben Gervinho szép egyéni akciója végén szépített, de egyenlíteni már nem tudott, így Kolumbia 2–1-re nyert és továbbra is 100 százalékos.

A D csoport veszteseinek összecsapásán az angol válogatott szerezhetett volna vezetést, Rooney azonban csak a kapufát találta el az első félidőben. A túloldalon a 39. percben az uruguayi válogatottba visszatérő Suarez pontosabb volt, és Cavani passzából a 39. percben vezetést szerzett csapatának. Fordulás után a 75. percben jöttek vissza az angol remények: ekkor Johnson passzából Rooney lőtte meg élete első vb-gólját, 1–1-re alakítva az eredményt. A slusszpoént azonban Suarez szolgáltatta: a liverpooli csatár a 85. percben lépett ki egy labdával, és kíméletlenül lőtte azt Hart kapujába. Uruguay ezzel 2–1-re nyert, Anglia pedig a kiesés szélére sodródott.

A C csoportban is két, pont nélküli válogatott találkozott: a Japán–Görögország-mérkőzés gólt nem, egy piros lapot viszont hozott. Kacuranisz kiállítása ellenére a görögök hősiesen védekeztek a többet támadó japán válogatottal szemben, a 0–0-s döntetlen és az 1-1 pont pedig azt jelenti, hogy mindkét csapat őrzi továbbjutási esélyeit a csoportban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!