2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Soltész: Hatezer bölcsődei férőhely jön létre

2014. március 5., szerda 15:13, frissítve: péntek 18:28

Hatezer bölcsődei férőhely jön létre ebben a kormányzati ciklusban, és további ötezer bölcsődés járhat korszerűbb intézménybe – jelentette be a családügyi államtitkár Salgótarjánban, a Százszorszép Bölcsőde alapkőletételén.

Soltész Miklós emlékeztetett: a kormány a többi között a gyed extrával, a bölcsődeépítési programmal és a járulékkedvezményekkel segíti a családokat. Kiemelte: 2013-ban az ingyenes, illetve 50 százalékos térítési költségű gyermekétkeztetés keretét 30 százalékkal növelték, a halmozottan hátrányos gyermeket ellátó bölcsődékben pedig megduplázták az állami támogatást.

„A családi adókedvezmény, kiegészülve a családi járulékkedvezménnyel is, illetve a gyed extra is a gyermekeknek a vállalását, szülését, és hozzáteszem, legalább ilyen fontos, a fölnevelését is szolgálják. És miután a gyed extrán keresztül azokat az édesanyákat is támogatjuk, akik kisgyermek nevelése mellett vissza szeretnének menni dolgozni, ugye nagyon fontos, a bölcsődei ellátás, a bölcsődei férőhelyek bővítése” – mondta Soltész Miklós szociális és családügyi államtitkár.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!