2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Sokan még megúszhatják a büntetést

2015. január 6., kedd 07:40, frissítve: kedd 18:36

Az új fizetős gyorsforgalmi útszakaszokon még sokan megúszhatják a büntetést, ugyanis nincsenek fix, telepített ellenőrzőkamerák. Útdíjat a BKV-buszok után is kell fizetni, ami milliós kiadást jelent a társaságnak.

Már az új útdíjrendszer első négy napján annyi matrica fogyott, mint tavaly egész januárban – közölte Magyarország élőben című műsorunkban a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató szóvivője. Kibédi-Varga Lajos azt mondta, az értékesítési és ellenőrzési tapasztalatokat továbbítják majd a minisztériumnak az új rendszer felülvizsgálatához. Közölte, nem mentesíti az autósokat a díjfizetés alól az sem, ha olyan útszakaszt használnak, ahova még nem kerültek ki a jelzőtáblák. Az új fizetős gyorsforgalmi útszakaszokon azonban még sokan megúszhatják a büntetést, ugyanis nincsenek fix ellenőrző kapuk.

„Jelenleg az újonnan díjkötelesekké vált szakaszokon nincsenek telepített, fix ellenőrző kapuk, a mobil díjellenőrző autók pedig meghatározott vezénylési terv szerint végezhetnek a teljes díjköteles úthálózat bármelyik kijelölt szakszán díjellenőrzési feladatokat” – fogalmazott a szóvivő.

A BKV is nyögi az új útdíjrendszert

A BKV-nak is többletköltséget jelent az útdíj. A közlekedési vállalat ugyanis több olyan járatot is üzemeltet, amelyek a január elsejétől fizetőssé vált szakaszon közlekednek. Az Index úgy tudja, a társaságnál évi 5-10 millió forintos extra kiadással számolnak. Ezt a BKV sajtóosztálya nem erősítette meg, azt közölték, hogy a pontos összeget év végén tudják megmondani.

A Volán viszont spórol

A Volánbusz Zrt. azonban spórol az új útdíjrendszeren. A társaság közleményében azt írja, az új útdíjrendszer miatt 390 autóbuszra kellett pluszban Pest megyei matricát vásárolnia a cégnek. Hetven járműre azonban nem az országos, 199 ezer forintos éves matricát, hanem a megyei 20 ezres matricát vásárolják meg, így pénzt takarítanak meg. A Volánbusz szállítja az utasokat több, főváros környéki településre.

A Bajnai-párt volt politikusa és választókerületi elnöke szervezi civilként a március elsejei országos közeledési blokádot. Bővebben >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!