2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Snowden-ügy: már ők is ezt tárgyalják

2013. július 3., szerda 17:44, frissítve: csütörtök 20:32

A jövő héten német küldöttség utazik az Egyesült Államokba, hogy az amerikai főállamügyésszel tárgyalja meg a Snowden-ügyet. Ezt Berlinben jelentette be a német belügyminiszter, aki közölte, hogy az amerikai informatikus nem teljesíti a menedékjoghoz szükséges feltételeket.

Ausztria szintén elutasította a kérelmét. Közben elhagyta a bécsi repülőteret a bolíviai elnök gépe. Múlt éjszaka több nyugat-európai ország sem adott átrepülési engedélyt, mert feltételezték, hogy Evo Morales megpróbálja kimenekíteni a CIA és az NSA alkalmazottját Moszkvából.

A jelek szerint Snowdent még kicsempészni sem lenne könnyű Oroszországból. Az amerikai lehallgatási botrány kirobbantója minden bizonnyal a seremetyjevói repülőtér tranzit várójában tartózkodik. A Hír Televíziónak nyilatkozó titkosszolgálati szakértő szerint az ügyben patthelyzet alakult ki.

Edward Snowden állítólag 21 országtól kért menedékjogot, ezek közé azonban nem tartozik Bolívia. Eddig alig van valaki, aki igent mondott volna neki. Erre Oroszországon kívül csak Venezuela hajlandó. A Moszkvában tárgyaló Nicolas Maduro venezuelai elnök szerint az amerikai hírszerző a tevékenysége miatt megérdemli a „világ védelmét”.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!