2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Simon még ügyvédje elől is titkolja millióinak származását

,

2014. május 14., szerda 17:55, frissítve: péntek 07:05

Még ügyvédjének sem árulta el Simon Gábor, hogy kié az a több mint félmilliárd forintnak megfelelő deviza, amit több külföldi bankszámlán parkoltatott.

„Ha nem haragszanak, most a gyermekemmel foglalkoznék és majd csak egy hét múlva nyilatkozom bármiről is.” – fogalmazott Simon Gábor, akit hétfőn engedték haza, két hónapig volt előzetes letartóztatásban. Ügyvédje szerint az MSZP volt elnökhelyettese nem tört meg a börtönben.

„A Gábor ott jól akklimatizálódott és valójában minden olyan legális helyzetet kihasznált, ami arról szólt, hogy pszichológushoz mehet, angolórára mehet, és a többi és a többi” – közölte ügyvédje. Nagy István azt állítja, Simon Gábor még neki sem árulta el az eltitkolt vagyonának eredetét. Az ügyvéd ugyanakkor tagadta, hogy a bécsi, illetve svájci számlákon tartott több száz millió forint Welsz Tamásé vagy az MSZP pártpénze lett volna.

Nagy István: Én nem tudok arról, hogy ez Welsz Tamás pénze lenne, vagy bármi köze lenne Welsz Tamásnak ehhez a történethez, már ebben a körben.
Riporter: Az MSZP pénze lehetett? Ez a másik feltételezés.
Nagy István: Ez nagyon érdekes kérdés. Szerintem semmiféle olyan adat vagy körülmény nem merült fel ebben a körben, ami arra utalna, hogy itt pártpénzekről lenne szó.

Az MSZP elnökségi tagját, Kunhalmi Ágnest már nem érdekli Simon magyarázata, pedig korábban ő is azt kérte volt párttársától, hogy tisztázza magát.

– Jó reggelt kívánok, képviselő asszony, felhívta már Simon Gábort?
– Simon Gábort?
– Tervezi, hogy beszél majd vele?
– Simon Gábort...
– De képviselő asszony, már nem kíváncsi arra, hogy honnét származik az eltitkolt vagyona Simon Gábornak?
– Az igazságszolgáltatás dolga – válaszolta Kunhalmi Ágnes.

Simon Gábort a házi őrizetben bárki meglátogathatja és szabadon telefonálhat. A XII. kerületi luxuslakását viszont nem hagyhatja el. Mozgását egy nyomkövető eszközzel ellenőrzi a rendőrség. „Ez 0-24-ben rajta van, ezt ő nem tudja levenni, mert maga a személy, aki ezt viseli, bármiféle manipulációt kezdeményez a készüléken, azt a rendszer azonnal jelzi” – mondja az információvédelmi szakértő. Rohánszky Mihály szerint a lábra szerelt jeladó viselését könnyű megszokni, az elektronikus rendszer használata pedig olcsóbb, mintha örökké a járőrök ellenőriznék a gyanúsítottat.

A szocialisták bukott elnökhelyettesét az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és okirat-hamisítással gyanúsítja.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!