2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:50

Simon Gábor megtörte a csendet

2014. április 5., szombat 19:13, frissítve: szerda 09:28

Vallomást tett Simon Gábor. A százmillióit külföldön rejtegető volt szocialista politikus maga kezdeményezte a kihallgatását. A pénz eredetéről állítólag nem beszélt, és tagadta, hogy lett volna bissau-guineai útlevele, amellyel egy fővárosi bankban is számlát nyittatott. Az ügy másik érintettje a Célpontban viszont elismerte: ő tett be 250 ezer eurót a MagNet Bankba, Simon Gábor álnéven nyitott bankszámlájára.

Az előzetesben ülő Simon Gábor megtörte a hallgatást. A százmillióit külföldön rejtegető volt szocialista politikus saját kérésére vallomást tett. „A kihallgatáson Simon Gáborra újabb gyanúsításokat nem közöltünk és a korábban közölt gyanúsításokon sem módosítottuk. Arról, hogy a kihallgatás során a gyanúsított milyen tartalmú nyilatkozatot tett, és hogy milyen kérdések és indítványok hangzottak el, nem nyilatkozunk” – tájékoztatta a Hír Televíziót Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Mesterházy Attila egykori helyettesének jogi képviselője hétfőre ígért interjút. Nagy István csak annyit erősített meg, hogy védence nem árulta el, honnan van több mint félmilliárd forintja külföldön, tagadja, hogy lenne bissau-guineai útlevele és azt is, hogy ezzel számlát nyittatott a fővárosi MagNet Bankban.

A pénzintézetben információink szerint Simon 75 millió forintnak megfelelő devizát helyeztetett el, a számlát az azóta rejtélyes körülmények közt elhunyt Welsz Tamás nyitotta – a milliókat pedig egyik barátja tette be a bankszámlára. Ezt K. József is elismerte a Célpontnak.

„K. József nem ismerte Simon Gábort, vele soha nem találkozott. Régi barátja, Welsz Tamás ez év elején arra kérte meg, hogy egy általa megjelölt számlára nagyobb összegű készpénzt fizessen be, amely kérésnek K. József eleget is tett. K. József nem volt tisztában azzal, hogy kinek a számlájára történik meg az összeg befizetése – a számla tulajdonosaként nem Simon Gábor volt feltüntetve –, és azzal sem, hogy kinek a pénze kerül befizetésre. Welsz Tamás egyéb üzleti ügyeibe K. Józsefet nem avatta be, egyéb ügyeiről nincs semmilyen tudomása.”

Egy kiszivárgott rendőrségi jelentés szerint az ügyben már K. Józsefet is meggyanúsították.

Még nem tisztázódott

A Simon-ügy kulcsfigurája, Welsz Tamás halálának körülményei viszont máig nem tisztázottak. Korábban felmerült, hogy öngyilkos lett, és az is, hogy vádalkut kötött a hatóságokkal és tanúvédelmi programba került. Erre utalhat, hogy március 20-án önszántából terhelő dokumentumokat adott át a rendőröknek. Úgy tudjuk: Welsz a bizonyítékok átadása előtti napon repülőjegyet is vásárolt, az elhunytat pedig élettársa sem láthatta.

– Horthy Andrea: Mit szeretne, uram?
– Riporter: Én a Hír TV Célpont című műsorának vagyok a riportere, és szeretnék interjút kérni öntől.
– Horthy Andrea: Kérem szépen, sírva kérem, hagyjanak engem most békén még. Köszönöm szépen.

A nyomozás határideje április 14-e, ezt várhatóan meghosszabbítja az ügyészség.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!