2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Körhinta

Következik:

Híradó 12:00

Simon állítja, nem a sajátja az a bizonyos negyedmilliárd forint

2014. március 12., szerda 09:34, frissítve: szerda 11:36

Nem a saját pénze volt az Ausztriában parkoltatott negyedmilliárd forint – ezt vallotta a nyomozóknak Simon Gábor. Az MSZP bukott elnökhelyettese azt nem árulta el, hogy kié a pénz.

Nem a saját pénze volt, csak vagyonkezelőként rendelkezett az Ausztriában parkoltatott negyedmilliárd forintról – a Magyar Nemzet értesülései szerint ezt vallotta a nyomozóknak Simon Gábor. A lap szerint az MSZP volt elnökhelyettese a külföldi számlára elhelyezett valuta valódi tulajdonosáról azonban nem beszélt. Simon a Hír TV információi szerint egy magyar bankban is 75 millió forintnak megfelelő devizát tartott. Az egykori szocialista politikus még február elején helyeztetett el 250 ezer eurót a Magnet Bankban, a fővárosban. Vagyonnyilatkozatában azonban ez az összeg sem szerepel. A tranzakciónál ugyanazt a hamis afrikai útlevelet használták, amelyet az ügyészség is megtalált az iratok között.

A Központi Nyomozó Főügyészség tegnap kezdeményezte Simon Gábor előzetes letartóztatását, amiről ma dönt a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A Hír Televízió helyszíni tudósítója 9 óra után elmondta, reggel egy zárt területről hozták be Simont. A folyosónak az a része olyan rövid volt, hogy néhány másodperc alatt be is vitték a tárgyalóterembe.

A politikus védője a Hír TV-nek azt mondta, Simon Gábor a hamis afrikai útlevél miatt előterjesztett közokirat-hamisítás vádját kifejezetten provokációnak találja.

„Simon úr valamennyi bűncselekmény vonatkozásában tagadta bűncselekmények elkövetését, és a legutóbbi alkalommal a közokirat-hamisítás vonatkozásában előterjesztett gyanúsítás vonatkozásában kifejezetten akként nyilatkozott, hogy ezt provokációnak tartja. A rendelkezésre bocsátott ügyészségi iratok egyébként nem támasztják alá hogy közokirat-hamisítást is elkövetett volna, és most itt állunk és várunk a tisztelt bíróság döntésére” – nyilatkozta Nagy István.

Az MSZP továbbra is hárít

Továbbra is hárít az MSZP Simon Gábor ügyében. A párt szóvivője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: nem az ő hatáskörükbe tartozik kideríteni, hogy honnan származik az MSZP őrizetbe vett egykori elnökhelyettesének vagyona. Budai Bernadett megismételte, az ügy kirobbanása után Mesterházy Attila egyeztetett Simon Gáborral és ezután megtette a szükséges lépéseket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!