2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Semjén: A nemzet újraegyesítéséért mindent elviselek

2012. december 8., szombat 13:27, frissítve: vasárnap 19:18

Semjén Zsolt miniszerelnök-helyettes szombati sajtónyilatkozatában visszautasította az őt a diplomája kapcsán ért erkölcsi természetű vádakat. Leszögezte, életcélja a magyar nemzet újraegyesítésének szolgálata, amiért minden támadást elvisel.

Kezdetektől fogva teljes nyíltsággal és nyitottsággal kezeltem a diplomám ügyét – kezdte beszédét Semjén Zsolt, kiemelve, hogy közzétett minden dokumentumot az interneten. „Teljes nyitottság és teljes nyilvánosság volt.” Arra is emlékeztetett, hogy tíz féléven keresztül az összes bizonyítványa jeles vagy kitűnő, és a diplomája is jeles volt.

A politikus felhívta arra is a figyelmet, hogy úgy gondolja, az ELTE tanárait akkor és most sem lehetett jobboldali elfogultsággal vádolni. „A szakmai kompetenciám és hozzáértésem nem kérdőjelezhető meg” – húzta alá. Hozzátette: senki elől nem titkolt el soha semmit.

Karaktergyilkosságot próbálnak elkövetni

Mindenben az ELTE oktatóinak intenciói szerint járt el, akiknek a vitatott szövegeket szükségszerűen ismerniük kellett. Ha bármilyen tudományetikai vétséget követtem volna el, miért nem jelezték akkor? – tette fel a kérdést. „Miért most, 20 év után akarnak pellengérre állítani?”

Semjén Zsolt elmondta: teljesen jóhiszeműen járt el akkor és most is, ezért minden erkölcsi természetű vádat visszautasít. – Politikai ellenfeleim karaktergyilkosságot próbálnak elkövetni ellenem. Nem találnak fogást, most ezt az ürügyet próbálják felhasználni ellenem – tette hozzá.

A politikai harcra készen állok, de családi vagy személyes ügy mögé bújtatott harcot tisztességtelennek tartom, de elviselem – jelentett ki Semjén Zsolt. Leszögezte, életcélja és küldetése a magyar nemzet újraegyesítésének szolgálatára szól. „Évi 150 ezer új magyar állampolgár, akikért mindent elviselek” – zárta szavait a miniszterelnök-helyettes, majd elhagyta a termet.

Lezártnak tekintik

Ismert, az ELTE bizottsága pénteken tette közzé hivatalos állásfoglalását Semjén Zsolt szociológiai szakdolgozatával kapcsolatban. Tausz Katalin bejelentette, nem lesz további vizsgálat a társadalomtudományi karon, azt ugyanakkor a háromtagú vizsgálóbizottság megállapította, hogy „súlyos tudományetikai vétség történt”. A Miniszerelnökség erre reagálva azt közölte, hogy a külföldön tartózkodó Semjén Zsolt ezzel – az egyetemmel együtt – véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekinti a témát. Az etikai támadást akkor is visszautasította.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem már november 30-án úgy döntött, hogy lezártnak tekinti Semjén Zsoltnak az intézmény jogelődjénél megvédett doktorijának ügyét. A miniszterelnök-helyettes korábban üdvözölte, hogy az ELTE lehetőséget ad a diplomamunkájával kapcsolatos vádak végérvényes tisztázására.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!