2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Komment 05:00

Selmeczi: Nem engedjük el a devizahitelesek kezét

2013. július 24., szerda 12:42, frissítve: szerda 20:38

Ma tárgyal a kormány a devizahiteleseknek nyújtandó újabb segítségről. A nemzetgazdasági minisztérium az árfolyamkülönbözet enyhítésére keres megoldást, míg az igazságügyi tárca a végleges rendezésre tesz javaslatot – sajtóhírek szerint. Eközben utcára vonultak a devizahitelesek.

Kövér László otthona előtt hétfőn táboroztak le a devizahitelesek. Csütörtökig ott is maradnak. Emellett az olimpiai parkban szerda 11 óra óta tüntetnek a devizahitelesek. A Hír Televízió helyszíni tudósítója elmondta, a megmozdulást a kormányülésre időzítették. A devizahitelesek azt követelik, hogy a kormány ne megsegítse őket, hanem tekintse semmisnek a szerződéseket. 


Közben sajtótájékoztatót tartott a Fidesz, ahol Selmeczi Gabriella hangsúlyozta, hogy a kormány azoknak kíván elsősorban segíteni, akik sem az eszközkezelőt, sem az árfolyamgátat sem pedig a végtörlesztést nem tudták igénybe venni. Mint mondta, a Fidesz három év után sem engedi el a devizahitelesek kezét, így bármilyen döntés is születik a megsegítésükről a kormányülésen, a párt azt támogatja. Hozzátette, a bukott baloldal át akarja hárítani a felelősséget a mostani kormányra, és az MSZP-sek programja semmilyen segítséget nem nyújt a bajba jutott devizásoknak.

A nemzetgazdasági miniszter a kormányülés szünetében azt mondta a távirati irodának, hogy a lakásokra felvett devizaalapú jelzáloghiteleket ki kell vezetni a piacról. Varga Mihály hozzátette ugyanakkor, hogy a forintosított hitellel az adósok nem járhatnak rosszabbul, mint a devizakölcsönnel. A tárcavezető hozzátette, hogy tárgyalásokat kezd a hazai devizahitelezésben érintett hitel- és pénzintézetekkel.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!