2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Schiffer a Hír TV-ben – Örül az LMP szakadásának

2013. február 12., kedd 07:27, frissítve: szerda 14:33

Hivatalosan is jelezték kilépésüket a frakcióból az LMP-s szakadárok. Schiffer András a Rájátszásban azt mondta: a pártot érő veszteségek ellenére örül a szakadásnak.

Jávor Benedekék a nyilatkozatot eljuttatták Schiffer Andrásnak, a képviselőcsoport vezetőjének és Kövér László házelnöknek. A kilépések miatt a frakció megszűnik, mert a maradók létszáma a törvényben előírt 12 fős minimum alá csökken. Az LMP-t ezzel mintegy évi százmilliós veszteség éri, ötven képviselői irodaházi munkatársuknak többségét pedig kénytelenek lesznek elbocsátani.

A képviselőcsoport vezetője, Schiffer András a Hír TV Rájátszás című műsorában azt mondta: a pártot érő veszteségek ellenére örül a szakadásnak, mert az megtisztuláshoz vezet.

– Azt gondolom, hogy a frakció megszűnése ugyan veszteség, de nyertünk is valamit; be tudtuk mutatni azt, hogy nem vagyunk zsarolhatóak, továbbá azt, hogy van Magyarországon egy párt, amelyik akár anyagi veszteség árán is, de kitart az elvei mellett, és nem utolsósorban megszabadultunk olyan vitáktól, amik bénították az LMP-t az elmúlt másfél évben – fejtette ki a Rájátszásban Schiffer András.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!