2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Romlott a helyzet éjszaka: víz alá kerülhetnek

2013. június 4., kedd 09:02, frissítve: kedd 21:08

Romlott az árvízhelyzet éjszaka a németországi Regensburg városában, ahol a Duna a Regen folyóval találkozik. A vízállás a vártnál magasabbra, 6,7 méterre emelkedett, így a folyó több utca elárasztásával fenyeget.

Csehország északi részén éjjel több ezer embert kellett kitelepíteni lakóhelyéről. Az árvízi védekezésnél a kormányőrséget is bevetik. A fővárosban délelőttre várják a Moldva tetőzését, és szükségállapotot hirdettek ki. A Károly hidat, a turisták kedvenc helyét lezárták. Önkéntesek rakodják a homokzsákokat Prága történelmi belvárosában.

Az áradások miatt Közép-Európa-szerte gyárakat kellett bezárni, és több ezer embert kitelepítettek. A katasztrófának eddig nyolc halálos áldozata van: Csehországban hat ember vesztette életét. Ausztriában két ember halt meg, ketten pedig eltűntek. Az áradások az elmúlt napok heves esőzései miatt alakultak ki. Voltak olyan helyek, ahol egyhavi eső esett néhány nap alatt. Utoljára 2002-ben volt hasonló áradás Közép-Európában, Csehországban akkor 17 ember halt meg, a károk több mint 600 milliárd forintot tettek ki.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!