2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Komment 05:00

Rogán vizsgálná, kik finanszírozzák a tüntetéseket

2015. január 11., vasárnap 09:07, frissítve: vasárnap 15:44

Megvizsgálná Rogán Antal, hogy kik finanszírozzák az ellenzéki tüntetéseket. A PM szerint a kormány azért akar érdekcsoportokat látni a tüntetések mögött, mert képtelenek elfogadni, hogy a tömegek maguktól kritizálják az utcán a kormány munkáját.

A Fidesz frakcióvezetője P8 című műsorunkban azt mondta: ha a parlamenti pártoktól elvárják, hogy a nyilvánosság elé tárják a gazdálkodásukat, akkor ezektől a politikai érdekcsoportoktól is elvárható ugyanez. „Magam is szerveztem még anno kampányfőnökként pár politikai eseményt, és azok nem kevés pénzbe kerülnek. (…) Én elhiszem, hogy ezek civil kezdeményezések, csak itt súlyos tízmilliókról beszélünk. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezeket a súlyos tízmilliókat ki finanszírozza? És milyen okból teszi?” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Szigetvári Viktor közleményben reagált Rogán Antal szavaira. Az Együtt – A Korszakváltók Pártjának társelnöke felszólította a kormánypártok vezetőit, hogy fejezzék be a civilek zaklatását és a támogatóik fenyegetését. A politikus azt írta, Rogán Antal kijelentései azt vetítik előre, hogy a kormány célja, hogy a szabadságért kiálló civileket besározzák és a magyar polgárokat megfélemlítsék.

Saját pénzükből finanszírozzák a tüntetők a demonstrációkat – így reagált a Párbeszéd Magyarországért párt önkormányzati képviselője Rogán Antal szavaira. Barabás Richárd szerint a kormány azért akar érdekcsoportokat látni a tüntetések mögött, mert képtelenek elfogadni, hogy a tömegek maguktól kritizálják az utcán a kormány munkáját.

„Amikor bárki tüntetni merészel a kormány ellen, akkor mindig előveszik ezt a kártyát, hogy valamiféle gonosz, idegen erők szövetkeznek a kormány ellen és nem igazán fogadják azt el, hogy bizony az emberek hajlandók önmaguk kimenni maguktól az utcára. Sőt, tovább megyek, az emberek hajlandók utólag pénzt adni, kalapozni, azért, hogy ezeknek a tüntetéseknek a költségét finanszírozzák. Egyébként azt kell, hogy mondjam, én is volt már, hogy adtam néhány ezer forintot egy ilyen kalapba” – mondta Barabás Richárd, a PM önkormányzati képviselője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!