2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 09:05

Robbanótest-maradványokat találtak a Műegyetemnél

2013. október 30., szerda 11:10, frissítve: szerda 16:58

A Műegyetem három épületét és több társasházat is ki kellett üríteni, mert robbanótest-maradványok kerültek elő. A kitelepítetteket a katasztrófavédelem helyezi el.

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje szerint a robbanótestek azonosítása még órákig eltarthat, mivel a maradványokat a tűzszerészeknek saját kezükkel kell átvizsgálniuk.

„A helyszínre kiérkezett katonai tűzszerészek különböző típusú robbanótestek maradványait találták meg. Egyelőre nem tudjuk, hogy ezek milyen robbanótestek, tehát hogy ez most kézigránátot jelent, bombát vagy esetleg tüzérségi lövedékeket. Stabilizátorszárnyak kerültek elő, üres gyalogsági hüvelyek is nagyobb mennyiségben, illetve már most előkerült egy feltehetőleg éles robbanóanyaggal teli robbanótest” – közölte Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség kommunikációs tisztje.

Feloldották az egyetem lezárását, valamint a tűzszerészek befejezték a robbanószerkezetek azonosítását.

Ember István, a Magyar Honvédség tűzszerész műveleti főnöke a Hír Tv-nek elmondta: a terület átvizsgálása során több robbanótest került elő, a többi közt egy 76 milliméteres szovjet páncéltörő gránát kilőtt állapotban, éles gyújtószerkezettel, valamint egy kuriózumnak számító osztrák–magyar monarchiás gyakorló tüzérségi gránát. Hozzátette: végeztek a terület átvizsgálásával, a kitelepített lakók is visszaköltözhettek otthonaikba.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!