2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 2.

Következik:

Európai Híradó 04:00

Riasztás: félezren maradtak áram nélkül

2012. december 8., szombat 11:56, frissítve: szombat 20:44

Kötelező a hólánc használata a 6-os és 67-es főút Mecsek átkelési szakaszán Boldogasszonyfa és Kaposvár, illetve Mecseknádasd és Pécsvárad között. A közútkezelő teljes kapacitással dolgozik a havazásban érintett területeken.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője arról tájékoztatta a Hír Televíziót, hogy nyugati és dél-dunántúli területeken, főként Vas-, Zala-, Baranya- Somogy- és Tolna megyében továbbra is intenzív a havazás. A legtöbb problémát Baranyában okoz a csapadék. Járhatatlan utak, vagy hótól elzárt települések egyelőre nincsenek, a közút több mint 150 munkagépe és 600 munkatársa dolgozik az utak járhatóak legyenek– tette hozzá.

Zalában kamion hajtott az árokba a csúszós úton. Az Autópálya-kezelő ügyeletese, Horváth Zsolt arról számolt be, hogy hajnalban, az M70-es autóúton a 14-es kilométernél egy tartálykocsi csúszott az árokba. A jármű kiemeléséig a forgalmat leállították. Mint közölte, a térségben folyamatosan havazik, az M70-es, valamint az M7-es autópálya déli szakaszán az út hókásás. Az M1-es és az M3-ason, illetve az M0-as autóúton

Baranyában, Hosszúhetényben meghibásodott egy villamosvezeték, így mintegy 500-an áram nélkül maradtak – közölte a Hír Televízió pécsi tudósítója, hozzátéve, hogy a szakemberek már megkezdték a hiba elhárítását, bár munkájukat a havazás és az erős szél nehezíti. A megyében a betegszállítás is akadozik. Komolyabb baleset egyelőre nem történt, de kisebb koccanások, árokba csúszások lassítják a megyében a közlekedést. Járatkimaradások egyelőre nincsenek, de komolyabb késésekre számítani kell a busz-, illetve vonatközlekedésben.

Az országos meteorológiai szolgálat reggel adta ki a legmagasabb fokú, piros riasztást Baranya megye 9 kistérségére hófúvás miatt. A térségben a viharos erejű szél akár fél méter magas hótorlaszokat is képezhet. Később Somogy megyére is piros riasztást adtak ki a hófúvás miatt. A meteorológusok szerint ott is 10 centimétert meghaladó friss hó hullhat a következő 24 órában. Az országos katasztrófavédelem arra kéri az autósokat, csak akkor induljanak útnak, ha halaszthatatlan dolguk van és figyeljék folyamatosan az előrejelzéseket, híradásokat. Emellett pedig készüljenek fel arra is, hogy elakadhatnak, vagy lezárt útszakaszok lehetnek az érintett térségben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!