2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Rendőrökkel kényszerítették munkára őket

2013. január 25., péntek 20:03, frissítve: szombat 18:45

Újra járnak a metrók a görög fővárosban. A közlekedési dolgozók a kormány kényszerítő intézkedései miatt vették fel ismét a munkát, de volt, ahol a karhatalommal is összecsaptak. Kilencnapos sztrájkjukkal az ellen tiltakoztak, hogy az athéni vezetés negyedével csökkentené a fizetésüket – csakúgy mint a többi közalkalmazottét.

Rendőrökkel kényszerítette munkára a közlekedési dolgozókat az athéni vezetés. A kilencedik napja tartó sztrájk résztvevőit elbocsátással és akár ötéves börtönbüntetéssel fenyegették. A kormány végül elérte a célját. A metró dolgozói korábban azért függesztették fel a munkát, mert kiderült: a kormány negyedével csökkentené bérüket, a többi közalkalmazottéhoz hasonlóan. A szélsőbaloldal élesen bírálta a kormány intézkedéseit.

„Ami most történik Görögországban, egy sötét, múltbeli korszak emlékét hozza vissza. A kormány az éj leple alatt cselekedett, a katonai diktatúra módszereivel” – mondta Panagiotisz Lafazanisz, a Sziríza parlamenti képviselője.

A görög kormány ígérete szerint a mostaniak az utolsó megszorítások, és 2013 második felében véget érhet a recesszió Görögországban. A déli állam egyébként eddig már több mint a kétharmadát felhasználta az összesen 240 milliárd eurós nemzetközi mentőhitelnek, amiért cserébe vállalta a megszorításokat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!