2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Komment 05:00

"Minket itt hagytak megfagyni"

2012. december 21., péntek 14:13, frissítve: vasárnap 08:44

Romániában és Bulgáriában ezrek vannak elzárva a külvilágtól a havazás miatt. Több megyében rendkívüli állapotot hirdettek. Az előző napokban volt, ahol 1 méter hó esett.

Helikopterrel menekítik a betegeket Románia délkeleti részén, a bolgár határ közelében. Több mint félszáz település van elzárva a külvilágtól, a közterület-fenntartók szerint 350 kilométer utat még egyáltalán nem tudtak megtisztítani. A Bukarestet a tengerparttal összekötő autópálya is le van zárva, és több főút is járhatatlan. A leszakadt vezetékek miatt 17 településen órákon át nem volt áram. „Elképesztő ez a helyzet, de hát valahogy meg kell oldanunk” – mondja egy autós a bolgár határon.

Több átkelőt lezártak, és a kamionforgalmat is korlátozták. Hat román és tíz bolgár járásban rendkívüli állapotot hirdettek. A határon több százan torlódtak fel. „Az autókat és buszokat átengedik, csak a kamionokat nem, minket itt hagytak megfagyni, mondván úgysem tudnánk közlekedni” – panaszkodik egy kamionos.

A környéken mindenhol előre hozták a téli szünetet a hivatalok, az iskolák zárva vannak, és sok helyen a boltok sem nyitottak ki. A meteorológusok a következő napokban újabb havazásra számítanak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!