2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az elveszett király

Következik:

Napi aktuális 04:00

Rejtélyes eltűnés: már a dzsungelben is keresik a gépet

2014. március 11., kedd 18:57, frissítve: szerda 10:57

Már az Interpol sem tartja valószínűnek, hogy terrorcselekmény okozhatta a maláj utasszállító négy nappal ezelőtti eltűnését. Kiderült ugyanis, hogy a két gyanús férfi, akik lopott útlevéllel váltottak jegyet, nem terroristák, hanem iráni menekültek voltak. Az utasszállítót közben már a Maláj-félsziget nyugati oldalán, valamint a vietnami dzsungelben is keresik, de egyelőre nem találtak roncsokat.

Négy napja pásztázzák eredménytelenül a dél-kínai tengert a rejtélyes körülmények között eltűnt maláj utasszállítót kereső helikopterek. A nemzetközi kutatóakciót már a vietnami dzsungelre és a Maláj-félsziget nyugati oldalára is kiterjesztették. A járat Kuala Lumpurból, Pekingbe tartott, fedélzetén 239 emberrel, amikor szombat hajnalban eltűnt a radarokról. „Ha arra már nincs is esély, hogy vannak túlélők, reméljük, hogy a roncsokat megtaláljuk, és kiderül, mi történt” – mondta Vo Ha Chung, a kutatócsapatok vezetője.


A maláj hatóságok továbbra is csak találgatják, mi okozhatta a Boeing 777-es rejtélyes eltűnését. Egyelőre csak annyit tudnak, hogy a gép letért az útvonaláról és nyugatra fordult, mielőtt elvesztették vele a kapcsolatot. A pilóták nem adtak le vészjelzést, és vihar sem volt a környéken. Már a terrortámadást sem tartják valószínűnek a maláj hatóságok. Kiderült ugyanis, hogy a két gyanús férfi – akik lopott útlevéllel váltottak jegyet – nem terrorista, hanem iráni menekültek voltak. Az Interpol szerint is valószínűtlen, hogy a gépet eltérítették. „Nyilvánvalóan először azt próbáltuk kideríteni, hogy terrortámadást történt-e, de ahogy egyre több információt kapunk, egyre inkább arra kell következtetnünk, hogy nem ez a helyzet” – fogalmazott Ronald Noble, az Interpol igazgatója.

A Malajzia Airlines közben közölte: kivizsgálják azt az ausztrál sajtójelentést, miszerint a gép másodpilótája egy korábbi járaton megengedte néhány hölgy utasának, hogy az út végéig a pilótafülkében tartózkodjanak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!