2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Razzia közben agyonlőttek egy palesztin fiút

2014. június 20., péntek 12:42, frissítve: szombat 12:12

Megöltek egy 15 éves palesztin fiút az izraeli katonák. A fegyveresek a Ciszjordániában eltűnt három zsidó fiatal után kutattak. A fiú a beszámolók szerint kővel dobálta az egyenruhásokat. Izrael közben már harmadik napja bombázza az emberrablás mögött sejtett Hamász létesítményeit a Gázai övezetben.

Az izraeli hadsereg már csaknem 250 Hamász-tagot tartóztatott le a palesztinok lakta területen, ahol több mint egy hete három zsidó fiatal tűnt el. Az izraeli kormány szerint az iszlamista szervezet rabolta el őket. A keresőakció közben az izraeli katonák megöltek egy 15 éves palesztin fiút, miután társaival együtt kővel dobálta az egyenruhásokat.

„Több mint ötven állig felfegyverzett katona vonult a házak között. Mohamed ott állt, senkire nem jelentett veszélyt. Háromszor mellbe lőtték, és a helyszínen meghalt” – nyilatkozta egy szemtanú.

Az izraeli államfő közben meglátogatta az eltűnt tizenévesek szüleit. „Izrael népe velünk van, ahogy a világ zsidósága is. Azt várjuk az egész világtól, hogy tegyenek a fiaink szabadon engedéséért” – kérte Ofir Saer, az egyik eltűnt fiú édesanyja.

A zsidó állam kormányfője azt kéri Mahmúd Abbásztól, hogy pártja, a Fatah szakítson az emberrablás mögött sejtett Hamásszal. „A Hamász rabolta el őket. Efelől nincs kétségünk. Ez teljesen bizonyos. A Hamász többször is az izraeliek elrablására és megölésére szólította fel a palesztinokat. Terrorszervezetként tartják őket számon sok országban, és valóban az, célja pedig Izrael elpusztítása. Azt várom Abbász elnök úrtól, hogy vessen véget az együttműködésnek ezzel a gyilkos terrorszervezettel. Ez fontos a közös jövőnk miatt” – közölte Benjamin Netanjahu.

A fiúkért a palesztin elnök is aggódik. „Reméljük, élve találnak rájuk, hiszen emberi lények, és nem lövünk le embereket hidegvérrel. Nem tesszük ezt, és nem fogadjuk el, hogy egy ártatlan embert elraboljanak vagy meggyilkoljanak” – fogalmazott Mahmúd Abbász palesztin elnök.

Izrael már harmadik napja bombázza a Hamász ellenőrizte Gázai övezetet, miután a területről több rakétát is indítottak Izrael felé. A palesztin légi támadások nem okoztak komoly károkat, az izraeli válaszcsapások viszont a Hamász több létesítményét is súlyosan megrongálták.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!