2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Rákalapítvány: szocialista szálak a vezető múltjában

2013. december 20., péntek 07:06, frissítve: szombat 19:29

Többször is részt vett MSZP-s rendezvényeken a Gyermekrák Alapítvány vezetője. Balogh István ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és erőszakos nemi közösülés kísérlete miatt is volt már eljárás.

Többször is részt vett az MSZP rendezvényein Mesterházy Attila társaságában a Gyermekrák Alapítvány vezetője – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint Balogh István politikai beállítottságát az is mutatja, hogy 2011-ben egyik elindítója volt a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége által kezdeményezett, Összefogás a demokráciáért című felhívásnak.

Az adományokból működő alapítvány vezetőjének előéletét több bűncselekmény is terheli. Ezek között van lopás, bűnszövetségben elkövetett üzérkedés, s foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és erőszakos nemi közösülés kísérlete miatt is folyt ellene eljárás. A lap emlékeztet: Baloghot mint többszörös visszaesőt korábban két év négy hónap fegyházbüntetésre ítélte a bíróság közúti veszélyeztetés miatt.

Mint ismert, rendőrségi vizsgálatot követel a Fidesz azért, mert a Gyermekrák Alapítvány elnöke magáncélra használta az alapítvány közpénzből megvásárolt betegszállító autóját.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!