2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:35

Pusztítást és halottakat hagy maga mögött a Xaver

2013. december 6., péntek 12:35, frissítve: szombat 21:36

Európában nyolcra emelkedett a Xaver névre keresztelt vihar halálos áldozatainak száma. A brit szigeteken az orkán több mint 225 kilométer per órás sebességgel pusztított. Németország északi részén a folyók is megáradtak, a vízállás 6 méterrel haladta meg az ilyenkor jellemző értéket. A Xaver orkán este hagyja el Németországot, addig a legmagasabb fokú figyelmeztetés van érvényben.

Velszben a part menti részeken 15 ezer embert kellett kiköltöztetniük a hatóságoknak, az időseket tűzoltók mentik az elárasztott területekről. Az idei év európai szupervihara, a Xaver Skóciától a brit szigetek déli részéig több mint 220 kilométer per órás széllökésekkel tombolt, fákat csavart ki, járműveket borított fel. Egy férfi akkor halt meg, amikor autójára dőlt egy fa.

A vihar csütörtök délután érte el Észak-Németországot. Hamburgban a belváros több része is víz alá került. A repülőterén csaknem az összes járatot törölték. Az iskolákban pénteken is tanítási szünetet tartanak. A hatóságok arra kértek mindenkit, hogy maradjon otthon. Berlin környékén erős szél és hófúvás nehezíti a közlekedést.

Az ítéletidőnek már Svédországban is van halálos áldozata. Két tengerészt söpört el a szél egy hajó fedélzetéről. A vihar lakóépületeket rongált meg, sok helyen megsérült az elektromos hálózat is. A skandináv államban nem járnak a kompok, leállították a vonatokat. A Dániát és Svédországot összekötő Öresund hidat sem lehet használni.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!