2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Puskás Ferenc özvegyét felháborította az MSZP filmje

2013. március 4., hétfő 14:18, frissítve: péntek 10:35

Felhatalmazás és erkölcsi alap nélkül használta fel Puskás Ferenc nevét és arcképét kampányfilmjéhez az MSZP – áll a labdarúgó özvegyének közleményében.

Puskás Ferencné azt írta, a propagandaanyagot azok politikai örökösei készítették, akik miatt férje huszonöt éven keresztül nem térhetett haza Magyarországra. A 2006-ban elhunyt játékos özvegye hangsúlyozta, hogy egykori férje igyekezett távol tartani magát a politikától, ezért kötelességének érzi a tiltakozást minden hasonló felháborító akció ellen.

Mint ismert, kampányfilmet készített az MSZP az Orbán-kormány tevékenységéről, illetve arról, szerintük hol tart ma az ország. A Magyarország ma című tizenkilenc perces videót tegnap mutatták be Budapesten. Az egyik kereskedelmi csatorna azóta már tiltakozott a szerzői jog megsértése miatt az MSZP-nél, levélben közölték a párttal, hogy nem adnak segítséget politikai pártok kampányfilmjeinek elkészítéséhez. A lejárató 20 perces filmet egyébként fiatal alkotók forgatták. Az MSZP a Hír Televízió híradójának felvételeit is felhasználta a készítésekor. Török Zsolt, az MSZP szóvivője tagadja, hogy kampányfilmjükben jogsértően használtak fel híradós felvételeket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!