2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Portik-ügy: a koronatanú is megszólal

2013. május 21., kedd 06:53, frissítve: kedd 12:50

A koronatanú és védett tanúk meghallgatásával folytatódott kedden Portik Tamás büntetőpere.

A meggyilkolt Prisztás József lányának meghallgatásával folytatódott kedden Portik Tamás büntetőpere. A nő a bíróság előtt azt állította, hogy nem tudott apja ügyeiről, és üzletfeleinek nevét csak a médiában hallotta. A tárgyalás eseményeiről itt olvashat.

Azzal vádolják Portikot, hogy az ő felbujtására ölték meg 1996-ban Prisztás Józsefet. A volt olajmaffiózó ezt az első tárgyalási napon tagadta. Kedden Radnai László, a kecskeméti maffiaper fő vádlottja – a hírek szerint – terhelő vallomást tesz. Radnai 12 éves büntetését nemrég egészségi okokra hivatkozva felfüggesztették, és kiengedték a börtönből. Sajtóhírek szerint nem zárható ki, hogy Radnai segítette információkkal a nyomozókat a kilencvenes években történt leszámolási ügyek felderítésében. Vallomásában ő beszélt arról is, hogy Portik Tamás újságírókat pénzelt, hogy ne jelenjen meg róla semmi rossz a médiában.

A pénteki első tárgyaláson Portik Tamásra és társaira vallott az egyik védett tanú (a nap összefoglalóját itt olvashatja). Mint a Hír TV Célpont című műsorában elhangzott: Orbán Viktorról próbált terhelő adatokat szerezni Portik Tamás Magyar Róberttől, a fekete sereg egykori vezetőjétől. Portik a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori igazgatójától, Laborc Sándortól kapott megbízást arra, hogy gyűjtsön olyan információkat, amelyekkel le lehet járatni az ellenzéket.

Forrás: Hír TV, MNO

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!