2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Vezércikk 04:00

Portik terhelő információkat akart Orbán Viktorról

2013. május 18., szombat 12:16, frissítve: vasárnap 07:30

Orbán Viktorról próbált terhelő adatokat szerezni Portik Tamás a fekete sereg egykori vezetőjétől. Erről Magyar Róbert beszélt a Hír TV Célpont című műsorának. Portik Tamás a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori igazgatójától, Laborc Sándortól kapott megbízást arra, hogy gyűjtsön olyan információkat, amelyekkel le lehet járatni az ellenzéket.

2008 augusztusában kétszer biztosan találkozott a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) vezetője, Laborc Sándor az alvilág egyik vezető alakjával Portik Tamással. A találkozókon készült hangfelvételről kiderült, Laborc arra kérte Portikot, gyűjtsön információkat politikusokról, ügyészekről, bírókról.

Eddig arra nem volt bizonyíték, hogy Portik a találkozó után teljesítette-e Laborc kérését. A jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését töltő Magyar Róbert a Célpontnak adott interjúban azt állította, őt 2008 végén, miután házi őrizetbe került, azért kereste meg Portik, hogy terhelő információkat adjon Orbán Viktorról. Magyar a találkozóról és az Orbán Viktorral készített közös fotóról is beszélt a Célpontnak. A fénykép 2004-ben, egy zártkörű rendezvényen készült, azóta sem lehet tudni, hogyan került a sajtóhoz.

– Portik Tamással 2008–2009-ben ismerkedtem meg, de az is olyan szinten volt, hogy egy ismerősön keresztül, akit nem szeretnék megnevezni. Feljött hozzám, de azért akarta ezt a barátságot, hogy az ominózus fényképről beszéljek, hogy milyen kapcsolatban voltam Orbán Viktorral. Szerintem őt küldték, mert olyan ajánlatot kaptam, hogy tudnak az ügyemben segíteni, ha olyan információt adok, ami hasznos számukra – jelentette ki Magyar Róbert.


A férfi azt állította, nem mondott Orbánról semmit. Portikkal közös üzletbe kezdtek, vendéglőt akartak nyitni egy vidéki nagyvárosban, szinte baráti viszony alakult ki közöttük. Portik hetente többször is feljárt hozzá a házi őrizetbe. Akkor mesélte el neki, hogy azért nem tart a hatóságoktól, mert bebiztosította magát.

– Akinek van félnivalója, az félhet a baloldalról, mert Portrik minden beszélgetést rögzített. Biztos, hogy vannak neki olyan dolgai, amikkel vissza tud vágni – tette hozzá Magyar.

Portik Tamást több, a 90-es években elkövetett merénylettel is gyanúsítják. Prisztás József kivégzésével már meg is vádolták, büntetőpere pénteken kezdődött.

Tekintse meg a teljes interjút!

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!