2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Politikai tartalma miatt nem csatlakoznak a blokádhoz

2015. január 7., szerda 07:00, frissítve: szerda 12:03

A Magyar Autóklub csak a hidakat és a bevezető szakaszokat tenné ingyenessé, az új útdíjrendszerrel egyébként egyetért. A politikai tartalom miatt az útdíj bevezetése ellen tervezett blokádhoz sem csatlakozik a klub.

Politikai tartalma miatt nem csatlakozik az útdíj bevezetése ellen tervezett blokádhoz a Magyar Autóklub. A szervezet jogi és érdekvédelmi bizottságának elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, összességében egyetértenek az új útdíjrendszerrel, azonban egyes hidak és bevezető szakaszok ingyenes használatát szorgalmazzák.

„A tárgyalások nem szűntek meg, és január 31-ig abban bízunk, hogy a legfontosabb elemei a mostani változtatásnak visszavonásra vagy korrekcióra kerülnek. Persze azzal tudnánk a leginkább egyetérteni, hogy az elkerülő utak és a bevezető főútvonalak továbbra is díjmentesek legyenek, ahogy volt ez idáig is” – fogalmazott Kovács Kázmér.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

A Vas megyei szocialisták és civilek szerdáig adtak ultimátumot Hende Csabának, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének. Az MSZP hétfőn azt mondta, ha a honvédelmi miniszter a szerdai kormányülésen nem tudja elérni, hogy a 86-os főút kikerüljön a fizetős utak közül, akkor csütörtökre teljes útzáras tiltakozást szerveznek.

A Vas megyét is érintő útdíj ellen korábban a honvédelmi miniszter is tiltakozott. Hende Csaba diszkriminatívnak tartja a 86-os út fizetőssé tételét: azt mondta, szilveszterig úgy tudta, hogy ingyenes marad ez a szakasz, és azért küzd majd, hogy a jövőben se kelljen fizetni a használatáért.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!