2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Pokoli robbantás a rendőrség központjánál

2014. január 24., péntek 10:56, frissítve: szombat 12:25

Több pokolgépes merénylet is volt Kairóban. Többek között az egyiptomi rendőrség központját és egy rendőrautót támadtak meg. A robbantásokban legalább négyen meghaltak és sok a sebesült is.

Egy autóban ült az az öngyilkos merénylő, aki Kairó központjában robbantotta fel magát. Az autó a kairói biztonsági igazgatóság parkolójában állt. A komplexumban van a rendőrség és az állami védelmi szolgálat központja is. A robbanásban megsérült a kairói iszlám múzeum és a nemzeti archívum is. „Ahogy én látom, a múzeum épülete kívülről elpusztult, de a kiállított tárgyak tekintetében még várnunk kell arra, hogy megvizsgálhassuk, belül mi történt” – mondta a régiségügyi miniszter.

A sérültek és a halálos áldozatok száma folyamatosan emelkedik. „Közvetlenül azután, hogy az eset megtörtént, a kórház összes vezetője itt volt és már hozták is a sérülteket, 18-at” – közölte az Al-Huszein-kórház igazgatóhelyettese. „Volt, akinek belső vérzése volt, őt most tolták be a műtőbe” – tette hozzá Ahmed Selim.

Nem sokkal a reggeli merénylet után újabb robbanás történt Kairó belvárosában. Egy metróállomás közelében mozgó autóból kézigránátot hajítottak az arra haladó rendőrségi járművekre. Ennek a támadásnak is volt halálos áldozata.

Egy harmadik merényletben egy kisebb erejű, házilagos készítésű pokolgép robbant fel egy rendőrőrs mellett a főváros délnyugati részén, a gízai piramisoktól körülbelül négy kilométerre. A merényletekért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget, ám az elmúlt hónapokban Egyiptom-szerte több merényletet is végrehajtottak iszlamista militáns csoportok.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!