2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 03:00

Plágiumbotrány és cigányország: nem vált az MSZP

,

2014. február 16., vasárnap 20:56, frissítve: hétfő 08:40

A plágiumbotrány és a cigányokról szóló blogbejegyzések miatt sem változtat országos listáján és jelöltjein az MSZP. Sós Tamásról múlt héten derítette ki a Hír TV, hogy doktori disszertációjának jelentős része plágiumgyanús, az ügyet már az ELTE is vizsgálja. A Jobbik egy másik jelölt, Balogh Artúr visszaléptetését követeli. A férfi blogbejegyzéseiben korábban arról írt, hogy a cigányok jogosan lopnak, és a cigány megélhetési bűnözést el kell tűrni.

A baloldali összefogás listája. Sós Tamás doktorként szerepel rajta, az 59. helyen. Az Index korábbi listája szerint a politikus néhány nappal ezelőtt még a 43. volt.

– Az Index lehozott egy rossz listát. Az MSZP honlapján fent van van a jó lista, át tudom küldeni, meg tudom mutatni. Szó sincs ilyenről, tévedés, amire ön hivatkozik – jelentette ki Kormos Kata, a szocialisták szóvivője.

Sós Tamásról a Hír TV Célpont című műsora derítette ki, hogy doktori disszertációjában 68 olyan rész van, amelyeket forrásmegjelölés nélkül, mások korábbi tudományos munkájából emelt át. Ezt a politikus tagadja.

Elengedték a kezét?

A heves megyei közgyűlés Fidesz frakciójának korábbi vezetője úgy tudja: a kétes doktori miatt az MSZP elengedte Sós kezét.

– Egyelőre nyilvánvalóan kivárnak, az ELTE vizsgálata mellett, hogy a doktori disszertációval kapcsolatban a plágium gyanúja megáll-e. Városi információk szerint van arra utaló jel, szóbeszéd tárgya, hogy azért készülnek erre az életszerű helyzetre a szocialisták – tehát keresik Sós Tamás utódját – amennyiben megrendülne a helyzete a doktori disszertáció plágiumgyanújával kapcsolatban” – nyilatkozta a Hír TV-nek Tatár László, volt fideszes önkormányzati képviselő.

Tagadják a visszaléptetést

Az MSZP tagadja, hogy a politikus visszaléptetésére készülnek. „Vészforgatókönyv nincsen, de ott is szeretnénk tudni a teljes igazat. Ki fog derülni a teljes igazság. Nyilván, ha ennek bármi következménye van, azt vállalni fogjuk, de nem készülünk vészforgatókönyvre, Sós Tamás meg fogja nyerni ezt a választókerületet – jelentette ki Molnár Zsolt.

Cigányország királya

De maradhat a listán Balogh Artúr is. A szocialisták Roma Tagozatának elnöke – aki cigányország királyaként titulálja magát – négy éve azt írta blogjában, hogy „a cigány megélhetési bűnözést el kell tűrnötök. A cigány származású magyar állampolgár büntethetetlen akkor, amikor családja, önmaga létfenntartása érdekében eltulajdonítja mások vagy a többség javait, így a cigány jogosan lop”.

A jobbik Balogh Artúr visszahívását követeli a szocialistáktól. „Egy ilyen aljas, magyargyűlölő, rasszista és – hát nem finomkodok – határozottan a bűnözésre uszító kisebbségi politikus – és most én is itt idézőjelbe tettem a politikus szót – azért vállal be az MSZP és a baloldai összefogás, hogy általa és vélehetően kapcsolatai által versenybe szálljon az olcsón megvásárolható cigány szavazatokért” – szögezte le Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.

A szocialisták szóvivője azt mondta: Balogh Artúr közleményében utasította vissza a vádakat, állítása szerint a bejegyzéseket nem ő, hanem valaki más írta.

Tekintse meg a teljes Célpont műsort!

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!