2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Pistorius sírva fakadt a bíróságon

2013. február 16., szombat 12:09, frissítve: vasárnap 19:21

Tagadja barátnője megölését a dél-afrikai atléta, Oscar Pistorius. A sportolót gyilkossággal vádolta meg az ügyészség - szerintük előre kitervelten ölte meg a 29 éves modellt. Pistorius családja és ügynöke szerint az atléta a leghatározottabban visszautasítja, hogy gyilkolt volna. A sportoló óvadékkérelméről kedden döntenek. Pistorius egyébként sírva fakadt a bíróságon.

Megtörten lépett a tárgyalóterembe Oscar Pistorius. A dél-afrikai sportoló tárgyalásáról később kiküldték a tévéstábokat, a Hír TV által bemutatott képeken azonban látszik, az atléta elsírta magát. Barátnőjét csütörtök hajnalban találták lőtt sebekkel a sportoló lakásán. Az első hírek arról szóltak, Pistorius betörőnek hitte a nőt, ezért lőtte le. Az ügyészség szerint azonban előre kitervelte a gyilkosságot.

– Az ügyet keddig elnapoljuk, így a vádlottnak lehetősége lesz találkozni védőivel, és felkészülhetnek az óvadékkérelem benyújtására – mondta az ügyész.


A sportolót addig egy rendőrőrsön tartják őrizetben. Pistorius családja közleményt adott ki, melyben visszautasítja az ellene felhozott vádakat. A dokumentumban együttérzéséről biztosítja a meggyilkolt modell, Reeva Steenkamp családját. A világhírű paralimpikon sportolótársai szerint az ügy súlyos károkat okoz az atlétikának.

A meghallgatásról kiszivárgott jelentés szerint a férfi a fürdőszobaajtón keresztül lőtt az a mögött elrejtőző barátnőjére, akit négy lövedék talált el. Korábban egyébként már többször kihívták a rendőrséget Pistorius otthonához hangos veszekedések miatt, 2009-ben pedig őrizetbe vették egy nő megtámadásáért.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!