2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 03:00

Piros riasztás: több település is elzárva a külvilágtól

2013. január 18., péntek 12:10, frissítve: szombat 07:10

Több település megközelíthetetlen a Dunántúlon Vas és Zala megyében. Nyugat-Magyarországon 5 megye 26 kistérségében piros riasztás van érvényben a várható hófúvások miatt. Narancssárga a riasztás Komárom-Esztergom, Fejér, Bács-Kiskun, Tolna és Baranya megyében.

A hóátfúvások miatt több települést nehezen lehet megközelíteni a Dunántúlon. Zala megyében 3 ilyen település van, de több utat le kellett zárni a hófúvás miatt, és egy autóbusz mentésére érkező tűzoltódaru is elakadt a hóban. Vas megyében négy falut, Acsádot, Meszlent, Salköveskútot és Vépet a hó teljesen elzárta a külvilágtól.

Kovács Péter, Vép polgármestere a Hír TV-t úgy tájékoztatta, hogy jelenleg egyik útvonalon sem közelíthető meg a településük. A szél folyamatosan befújja hóval az utakat, még a traktorok sem képesek közlekedni. Az iskolából hazaküldték a gyerekeket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat piros, vagyis harmadfokú riasztást adott ki a Dunántúlon öt megyére. Ezeken a területeken néhány órán belül erős hófúvásra lehet számítani, a viharos szél miatt a friss hóval fedett területeken magas hótorlaszok várhatók.

Több vonalon késnek, néhányon pedig a hó miatt el sem indultak a Kisalföld Volán buszai, Csorna környékén több jármű is árokba csúszott. A 86-os út Szombathely és Hegyfalu között, a 84-es út pedig Hegyfalutól Sopron irányába jégbordás. A rendőrök a kamionokat Szombathelyen, valamint Hegyfalu és Répcelak térségében félreállítják.

A vonatok is késnek a Dunántúlon. A váltóállítási problémák és a hóátfúvások miatt akár egy órával is megnőhet a menetidő. A GYSEV vonalain a legkritikusabb a helyzet. A MÁV több száz hómunkással takarítja a pályákat, de két, hótolóval felszerelt mozdonyt is készenlétben tartanak fennakadás esetére.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!