2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 03:00

Patkányinvázió a lakótelepen

2013. április 12., péntek 09:59, frissítve: péntek 21:38

Patkányok bukkantak fel Győr két lakótelepén. A városban minden évben irtják a rágcsálókat, az elmúlt időszakban mégis több lakó készített fotókat róluk. A győri vízműhöz két bejelentés is érkezett a patkányokról – az önkormányzat rendkívüli irtást rendelt el.

A tízemeletes házak közelében nemcsak éjjel, de napközben is megjelennek a rágcsálók, amelyek ellen különleges dobozokkal lehet védekezni. A győri Pannon-Vízhez az elmúlt hetekben a szokásosnál is több bejelentés érkezett patkányokról. A város csatornarendszerért rendszeresen ellenőrzik, és évente kétszer kihelyezik a méreggel teli dobozokat. „Ahhoz hogy a patkány fel tudjon jönni, műszaki hiányosság kell, általában előfordulnak műszaki hiányosságok. A közös esővízcsatorna-rendszerek általában a hibaforrások, s a csatornaszemek is elég nagy lyukúak, fel tudnak jönni rajtuk a patkányok” – fogalmazott Sipák Lajos gázmester.

Az egyik lakótelepen többször előfordult az is, hogy a megunt és kidobott házi patkányok okoztak riadalmat.

A rendkívüli irtást elvégezték a lakótelepeken, de amennyiben újabb rágcsálók jelennek meg, a szakemberek megismétlik a gyérítést.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!