2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Pásztor Albert miatt marakodik a baloldal

2014. július 9., szerda 15:26, frissítve: szerda 18:50

Az MSZP-t is megosztja Pásztor Albert személye. Hiller István arról ugyan hallgat, hogy a volt rendőrkapitány polgármester jelölését támogatja-e, de Pásztor korábbi cigányellenes megnyilvánulásait politikusként és történészként is vállalhatatlannak tartja.

A baloldal miskolci polgármesterjelöltje még 2009-ben a város rendőrkapitányaként mondta azt, hogy kisebbségi nemzettársainkkal nem megy az együttélés, illetve hogy a miskolci bűncselekmények nagy részét cigányok követik el. Az elmúlt napokban az MSZP, a DK és az Együtt–PM helyi vezetői közösen jelentették be, hogy Pásztor Albertet indítják a polgármesteri székért.

– Amit Ön az előbb most idézett, azzal én közösséget nem tudok vállalni, se történészként, se politikusként. Nem kell ahhoz baloldalinak vagy jobboldalinak lenni, normális embernek kell egyszerűen lenni. Együtt élünk itt ezer éve, olyan, hogy kisebbségekkel nem lehet együtt élni, olyan nincsen, merthogy együtt élünk és évszázadok óta együtt élünk. Mindenki, aki ebben az országban békét és nyugalmat akar, az a kisebbségekkel, legyen az bármilyen kisebbség, együtt akar élni, következésképpen nem is politikai kategória ez, egyszerűen emberi kategória – fogalmazott Hiller István szocialista képviselő.


Elképesztőnek tartják és elutasítják Pásztor Albert miskolci polgármester-jelöltségét a liberálisok. Fodor Gábor az ATV-ben azt mondta: saját jelöltet keresnek, és önállóan indulnak a borsodi megyeszékhelyen.

– A baloldali pártok tisztázatlan helyzetében és identitásproblémáiban látom én itt a gondot, és ezért is nem vagyunk hajlandóak ebben részt venni. Ellenkezőleg, a miskolci liberális tagjainkat arra kértük, hogy nagy erőkkel keressék a megfelelő polgármesterjelölteket, akik egyébként többen is vannak, akiben mi gondolkodunk, csak most megpróbáljuk felgyorsítani a folyamatot – mondta Fodor Gábor.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!