2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Ostromolják a tüntetők a Fidesz-székházat

2014. október 26., vasárnap 20:25, frissítve: hétfő 14:08

Tüntetők ostromolják a Lendvay utcai Fidesz-székházat. A demonstrálók megpróbálnak átjutni az épületet körülvevő kerítésen, továbbá megrongálták a kaput is, valamint ablakokat is betörtek. A rendőrség egyelőre nem avatkozott be.

A Hír TV helyszíni tudósítójának beszámolója szerint Gulyás Balázs főszervezőt – aki pártsemleges demonstrációt hirdetett – az ellenzéki tüntetésekről ismert Gulyás Márton, a Krétakör vezetője instruálta.

Az MSZP volt  józsefvárosi alelnöke a főszervező

Az MSZP-s Gurmai Zita fia, Gulyás Balázs szervezi a vasárnap 18 órára meghirdetett tüntetést a kormány által tervezett internetadó bevezetése ellen.

A szocialisták korábbi józsefvárosi alelnöke azt állítja, pártsemleges lesz a Nemzetgazdasági Minisztérium elé meghirdetett demonstráció, ahová több ezer embert várnak. Részleteket nem árult el a programból. Gulyás Balázs békés megmozdulásra számít.

– Mitől lesz ez pártsemleges?
– Hát, attól, hogy nem szólalnak föl politikusok és alapvetően az emberekről fog szólni az akció.
– Az, hogy ön korábban az MSZP józsefvárosi alelnöke volt, ez sem jelent semmit ön szerint?
– Az, hogy most korábban valahol önkénteskedtem, máshol is önkénteskedtem, a Magyar Kerékpáros Klubban is, nem tudom, hogy az nem keltett ekkora hullámokat.
– Hány embert várnak a tüntetésre?
– Sok ezret, reméljük, minél többen eljönnek és hoznak magukkal használt számítástechnikai eszközöket.
– Mit szándékoznak tenni vele, mert, ugye, az veszélyes hulladéknak minősül, ha jól tudom…
– Igen, ezzel tüntetési célunk van, a részleteket a helyszínen fogjuk elmondani.
– A rendőrségtől minden engedélyük megvan?
– Igen, kaptunk engedélyt a rendőrségtől a tüntetésre és folyamatos kapcsolatban vagyunk. Nekünk is az az érdekünk, hogy ez békésen és rendezetten lemenjen.

Az internetadó elleni tiltakozásra buzdít újabb Twitter-üzenetében az Európai Bizottság digitális területért felelős alelnöke. Neelie Kroes. A liberális holland politikus arra szólítja fel internetes követőit, hogy támogassák azokat, akik ma utcára vonulnak Budapesten, vagy csatlakozzanak hozzájuk. A biztos már korábban is többször bírálta az internetadó tervét, szerinte az új közteher növelné a fogyasztók által fizetendő díjakat és visszafogná a gazdaságot.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!