2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Országos kánikulafigyelmeztetés van érvényben

2014. július 20., vasárnap 12:31, frissítve: kedd 12:55

Az egész ország területére figyelmeztetést adott ki a kánikula miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben ugyanis a középhőmérséklet tartósan 27 Celsius-fok fölött alakul. Az ország nagy részén másodfokú figyelmeztetés van érvényben, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyében viszont elsőfokú a figyelmeztetés.

A hőségriasztás miatt vizet oszt a pályaudvarokon a MÁV. Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, valamint tizennégy nagyobb vidéki állomáson. A szénsavas vizet a jegypénztárak közelében jól látható helyre teszik ki. Arra is felhívják a figyelmet, hogy hosszabb utazás esetén megfelelő mennyiségű folyadékot vigyenek magukkal az utasok. A vízosztás a hőségriasztás végéig, várhatóan vasárnap estig tart.

26 fokos a Velencei-tó vize, ezért sokan ide menekültek a nagy meleg elől. 12 óráig közel 400 jegyet adtak el, azonban a pénztáros elmondása szerint délután még többen érkeznek majd a tóhoz – mondta a Hír TV helyszíni tudósítója. De megteltek a Balaton parti strandok is, hisz sokan a magyar tengert választották helyszínéül a kánikula átvészelésére. A vízirendészet szerinte egy, a maihoz hasonló meleg napon akár 300 ezren is pihenhetnek a Balatonon. Este várhatóan sokan indulnak majd haza, így az M7-es autópályán erős forgalomra lehet majd számítani Budapest irányába.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!