2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Őrizetben Portik emberei, jövő héttől vizsgálhatják az ügyet

,

2013. május 4., szombat 18:50, frissítve: vasárnap 14:42

Csalás gyanújával vették őrizetbe a Portik család érdekeltségébe tartozó médiacég két vezetőjét, egy testvérpárt Hódmezővásárhelyen. A Magyar Nemzet értesülései szerint az akció összefüggésben lehet a Laborc–Portik-találkozókkal és az ott megrendelt Fidesz elleni lejáratókampánnyal. A rendőrség részleteket egyelőre nem közölt a nyomozás érdekeire hivatkozva.

Hódmezővásárhelyen vették őrizetbe a Portik család érdekeltségébe tartozó médiacég két vezetőjét, egy testvérpárt csalás gyanújával. A rendőrség az eljárás részleteiről a nyomozás érdekeire nem ad felvilágosítást, a Magyar Nemzet viszont úgy tudja, az egyik elfogott férfi H. János a General Media Publishing Kft. egyik tulajdonosa. A cég a Portik–Laborc-találkozókon is szóba került.

A Hír TV információink szerint a Generálmédia Kft. Portik Tamás fia nevére volt bejegyezve. Több más hírportál és közösségi oldal mellett ez a cég üzemelteti a Juj.hu-t is. Ez volt az az internetes portál, amelyik kirobbantotta a rendőri vezetők lemondásával végződő Zsanett-ügyet. A cég társvállalkozása a Generál Media Sales House Kft., ennek a társaságnak a fővárosi székhelyén rögzíthették azt a felvételt is, amellyel a fideszes Kósa Lajost próbálták meg lejáratni. A köztévé híradója szerint ez a videó a Portik–Laborc-találkozók után, 2010-ben készülhetett. A felvételen szereplő Rónai Attila később azt állította: Portik Tamás és a titkosszolgálat emberei kényszerítették arra, hogy egy előre megírt szöveget mondjon el Kósa Lajosról.

A Fidelitas választ vár Bajnaitól

Ágh Péter a Fidelitas elnöke választ vár a korábbi miniszterelnököktől a Portik–Laborc-ügyben.

– Választ várunk arra is, hogy Gyurcsány Ferenc szerint Bajnai Gordonnak annyi köze van a Portik-Laborc-ügyhöz mint neki. Bajnai Gordon miért nem tett semmit, az ellen, hogy az MSZP rendszeresen együttműködött az alvilággal? – tette fel a kérdést Ágh Péter.

Laborcot Gyurcsány nevezte ki

Hende Csaba honvédelmi miniszter, a Hír TV Péntek8 című műsorában arra emlékeztetett, hogy Laborc Sándort Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök nevezte ki, az akkori titokminiszter, Szilvásy György pedig maga is elismerte, hogy tudott a találkozókról.

„Egy miniszterelnök, akinek a kinevezettje – mert hát Laborcot, ne feledjük, a miniszterelnök nevezte ki és nem a felügyelő miniszter – ilyesmibe bonyolódik, ráadásul a felügyelő miniszter tudtával, nos, az súlyos következtetéseket enged a kinevező miniszterelnökkel szemben is” – mondta Hende Csaba.

Sajtóhírek szerint a Generál Média vezetőinek őrizetbe vételének köze lehet ahhoz is, hogy a társaság 120 milliós jelzálogot vett fel egy ingatlanra, aminek visszafizetése a cég végelszámolása miatt bizonytalan.

Portik pénzt juttatott a baloldalnak?

A jövő héten kezdheti meg munkáját a Portik–Laborc-találkozókat vizsgáló bizottság.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a múlt héten határozott a testület létrehozásáról. A ténymegállapító bizottság elnöke, Mile Lajos a  Hír Televíziónak azt mondta: elsőként a rendelkezésre álló dokumentumokat vizsgálják át, ezután döntenek arról, hogy kiket hallgatnak meg az ügyben. A független politikus hangsúlyozta: a vizsgálatnak ki kell derítenie, hogy 2008-ban valóban politikai megrendelésre találkozott-e a titkosszolgálat vezetője – Laborc Sándor – a szervezett alvilággal. Tisztáznák azt is, hogy az olajszőkítési ügyleteiről ismert Portik Tamás juttatott-e pénzeket baloldali pártoknak és politikusoknak. Mile Lajos hozzátette: amennyiben bűncselekményre utaló nyomot találnak, az illetékes hatóságokhoz fordulnak. „Ez az albizottság nyomozati munkát nem végez, nem tartozik a feladatkörébe, és jogszabály sem teszi lehetővé. Ami a nyomozó hatóságoknak a feladatköre, azt az albizottság nem végezheti el, nem is lenne szerencsés egy ilyenfajta összekeverése az ügyeknek. Ha a vizsgálódás folyamán olyan tényekre bukkanunk, amelyek megalapozzák a jogsértés gyanúját, akkor majd a megfelelő testülethez fogunk fordulni” – mondta Mile Lajos.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!