2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Orbán Viktor: Ez lehet Magyarország jövője

2013. április 24., szerda 17:18, frissítve: vasárnap 17:20

A munkaalapú gazdaság lehet Magyarország jövőjének, a magyarok sikerességének és életszínvonal-emelkedésének kulcsa – a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor a 6. Szakma Sztár Fesztiválon azt mondta: Európának is szembe kell néznie azzal az ősi igazsággal, hogy valódi értékteremtő munka nélkül nem lehet kijutni a válságból.

A Kereskedelmi és Iparkamara hatodik alkalommal rendezte meg a Hungexpón a Szakma Kiváló Tanulója versenyt, hogy népszerűsítse a hiányszakmákat. „Jelentkeznek szakácsnak sokan, csak utána meggondolja magát a fiatal, és elmennek másik szakmába, és ezért marad kevés Magyarországon” – mondta Ványi László mesterszakács

Márciusban 167 ezer állás maradt betöltetlenül országszerte. A hirdetésekben szabót, varrónőt vagy mechanikai gépösszeszerelőt kerestek.

A miniszterelnök hamisnak nevezte megnyitóbeszédében azt a vélekedést is, hogy csak homályos üzleti vállalkozásokkal lehet pénzt keresni Magyarországon.


„A gazdasági válságból kikecmeregni akaró Európának szembe kell néznie azzal az ősi igazsággal, hogy valódi értékteremtő munka nélkül nem fogunk kijutni a kátyúból. Nincs olyan technológiai, tudományos és technikai fejlettség, nincs olyan pénzügyi trükk és manőver, ami a munkát és a termelést kiváltaná” – jelentette ki a miniszterelnök.

A kamara elnöke szerint egy-egy szakmát azon a színvonalon kell megtanítani, amely versenyképessé teszi az országot. „A szakképzés átalakítása, illetve a képzés átalakítása egy folyamat. Változik az egész világon, és kiderül az, hogy azok a képzési rendszerek, amelyek korábban működtek, nem tökéletesek. Valamennyi képzési struktúrának találkoznia kell egymással, egymásra kell épülnie és átjárhatónak kell lennie” – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

Parragh László üdvözölte, hogy az utóbbi években újra becsülete lett a kétkezi munkának.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!